Sony Xperia Sola

 

Sony je čini se, izrazito kreativan i marljiv otkad se riješio tereta Ericssona. Tako je je danas predstavio još jednu članicu Xperia obitelji -Xperia Sola. Između modela Xperia U i Xperia P ugurala se najnovija Xperia Sola sa 3.7 Sony BRAVIA LCD zaslonom razlučivosti 854 x 480 točaka. Pokreće ju NovaThor dual core procesor takta 1GHz uz pomoć 512MB RAM-a. Na raspolaganju je 8GB interne memorije za pohranu podataka uz proširenje putem podržanih microSD kartica.

Xperia Sola opremljena je 5MP kamerom s LED bljeskalicom, autofokusom, detekcijom lica i podrškom za 720pHD videozapise, dok je s prednje strane uređaja VGA kamera za video pozive.

Za bolji zvuk brine se Sonyeva XLoud tehnologija, a Sony garantira čak 40 sati slušanja glazbe s jednim punjenjem. Baterija je inače kapaciteta 1320 mAh i navodno daje 470 sati standby-a i 5-6 sati razgovora.

Sola u svom kompaktnom obličju dimenzija 116 x 59 x 9.9 mm i 107g težine nosi još zanimljivih stvari poput podrške za NFC, aGPS, DLNA te FM Radija. Sony pod svaku cijenu žeili progurati i svoje “NFC privjeske” koji bi dodirom uređaja manipulirali određenim funkcijama poput isključivanja zvuka zvona ili profila za korištenje telefona za vrijeme vožnje u automobilu. Ako vam i dalje nije jasno, pogledajte video demonstraciju:

Sony sa Xperia Sola modelom uvodi i “Floating touch” tehnologiju, koja korisniku omogućuje surfanje internetom bez dodirivanja ekrana. Trenutno nema detaljnijih informacija kako to funkcionira ali navodno prstima koji “lebde” iznad ekrana u web pregledniku ćete označavati linkove i upravljati web stranicama. Zašto bi netko ne dodirivao touch zaslon nismo još shvatili ali pričekajmo da Sola bude dostupna pa ćemo donijeti konačan sud o novoj revolucionarnoj tehnologiji izbjegavanja zaslona inače osjetljivog na dodir.

Nova Xperia Sola u crnoj, bijeloj i crvenoj boji, bit će dostupna u 2. kvartalu ove godine i ispočetka će se isporučivati ipak s Gingerbreadom dok će navodno Ice Cream Sandwich nadogradnja biti dostupna nešto kasnije.

Jako lijep telefon, pišite nam kako vam se sviđa.