iPhone 5 i Galaxy S III – kamerom protiv kamere

Jedna od važnijih stavki pri odabiru novog smartphona je definitivno i kamera. Smartphoni danas snimaju vrhunske fotografije i izvrstan full HD video. S obzirom da na testu imamo iPhone 5, a Samsungov Galaxy S III, također slovi smartphonom s jednom od najboljih kamera na tržištu, suprotstavismo ta dva borca na polju fotografije i videa.

Moram kazati da u principu ne podržavam usporedbe ovoga tipa jer su bespredmetne. Uspoređivati dvije vrhunske kamere nema pretjerano smisla jer se razlike u rezultatima vide samo kad buljite u dvije fotografije postavljene jednu do druge. U ovom slučaju se radi o dva uređaja s 8MP kamerama s podrškom za full HD videozapise te specifikacijski među njima nema velike razlike. U konačnici se razlike baziraju na softverskim zahvatima proizvođača, koji u post obradi fotografija i videa ostavljaju svoj potpis. Sve se svodi na ukus i kome se što sviđa.

Volite li više hladniji ali realniji prikaz boja, bliži onome kako vaše mete uistinu izgledaju, svidjet će vam se kamera Galaxy-a S III. Ako pak preferirate ponešto uljepšanu fotografiju, toplijeg i zasićenijeg prikaza boja i volite da vam more i nebo izgledaju kao u CSI Miami-u, odaberite iPhone 5. Uvjerite se i sami iz galerije usporednih fotki. Klikom na sličicu uvećajte pa strelicama ispod idite lijevo/desno. Ispod je i oznaka o kojoj kameri se radi. u principu lijeva fotka je GS3, a desna iPhone 5.

Ovdje pronađite fotke u punoj razlučivosti ImageShack

Slična stvar je s 1080p videozapisima. Prvi je snimljen kamerom GS3-ojke, a drugi iPhonom 5. Ne zaboravite podesiti kvalitetu na 1080p!

Samsung Galaxy S III

iPhone 5

Ako mene pitate, pobjednika nema. Što vi mislite?