Povoljna i simpatična Nokia Lumia 520 u Hrvatskoj

 

Lumia 520

Predstavljena još na WinDaysima u Umagu krajem travnja, nova povoljna ali ništa manje simpatična Nokia Lumia 520 ovih dana napokon stiže u prodaju u Hrvatskoj. Uz Windows Phone 8 i besplatnu Nokia cestovnu navigaciju, Lumia 520 pažnju privlači i naprednim značajkama poput superosjetljiva zaslona, po kojemu tapkati možete i u rukavicama, a mnogima će biti zanimljive i vesele boje kućišta.

Nokia Lumia 520 ima 4-inčni IPS LCD zaslon rezolucije 480 x 800, a pokerće ju dvojezgreni proceseor takta 1 GHz uz 512 MB RAM-a što je za super glatki Windows Phone 8 i ovakav hardver sasvim dovoljno. Na leđima je 5 MP kamera, koja snima u 720p kvaliteti no nema bljeskalice. Prednje kamere također nema pa Skype s bakom u Torontu zaboravite. Stražnji poklopac se skida i otvara put do baterije kapaciteta 1430 mAh te utora za SIM i  microSD kartice kojom ćete proširiti 8 GB interne memorije.

Lumia 520

Cijenom od 1 520 kuna za slobodan uređaj predstavlja relativno povoljno rješenje za sve smartphone početnike, koji su oko bacili na Windopws Phone 8 platformu.

U nastavki slijedi i službena objava za medije:

NOKIA LUMIA 520 – NAPREDNA TEHNOLOGIJA PO PRISTUPAČNOJ CIJENI

NAJPRISTUPAČNIJI LUMIA MODEL STIGAO U HRVATSKU

Zagreb, 5. srpnja– Nokiai Mobis Electronic su najavili da je Nokia Lumia 520 – najpovoljniji Windows phone 8 uređaj iz Lumia linije od danas dostupan u prodaji.Nokia Lumia 520 unatoč povoljnoj cijeni korisnicima pruža najnaprednije tehnološke karakteristike inače namijenjene samo vrhunskim smartphone uređajima poput Lumie 920.

Nokia Lumia 520 jedan je od cjenovno najprihvatljivijihWindows Phone 8 uređaja na tržištu. Za razliku od drugih Lumia, Lumia 520 ne predstavlja unibody smartphone, pa se može pristupiti bateriji i prostoru za SIM karticu.

Nokia Lumia 520 dolazi s kamerom od 5 megapiksela stražnjoj strani, ekskluzivnim digitalnim objektivom i zaslonom super osjetljivim na dodir što omogućuje korištenje i u rukavicama ili s dodirom nokta. Također, nudi i besplatnu navigacijsku podršku, neovisno o vrsti prometa koja Vam je potrebna.

„Aktivne pločice“ predstavljaju organizaciju početnog zaslona u vidu „pločica“. Pločice se same ažuriraju te uvijek pokazuju samo aktualni i novi sadržaj. Također ih je moguće personalizirati i prilagoditi korisniku.

Privlačan dizajn, povoljna cijena i jednostavan i intuitivan Windows Phone 8 operativni sustav čine Nokiu Lumiu 520 idealim izborom za sve korisnike koji tek dolaze u svijet pametnih telefona.

 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.