Samsung Galaxy GEAR – mrak sat, mrak cijena

 

Galaxy GEAR cijena

Samsung je prije neki dan zajedno s novim Galaxyem Note 3 predstavio i toliko očekivani Galaxy GEAR smartwatch. Premda se ovdje ne radi o nekom bezveznom satu s placa ili iz džepa šanera na kolodvoru, već o supermodernom smartwatchu, cijena vas neće oduševiti, a poglavito jer će vam uz njega trebati još jedan skupi gadget.

Dakle, sve živo zanima, koliko će to u Europi koštati Samsungov Galaxy GEAR smartwatch, koji samo što ne pere suđe i ne ganja inkasatore po stubištu i pritom ih fotografira. U Velikoj Britaniji se eto već može naručiti i to po cijeni od £282 što je oko 335 eura. Na predstavljanju je rečeno da će mu cijena biti $299, no kao i obično gadgeti po putu od Amerike do Europe obično udvostruče cijenu jer mi valjda dvostruko bolje živimo. Ruku na srce, sat je mrak i sve to no i cijena mu je mrak. Iako Galaxy GEAR neke stvari može i sam, za većinu funkcionalnosti ovisi o smartphoneu, s kojim je uparen putem Bluetootha.

Tu vas Samsung opet čeka s novim računom jer ćete da biste u GEAR smartwatchu mogli uživati, morati kupiti Galaxy Note 3 ili eventualno novi Galaxy Note 10.1 2014 Edition. Kasnije će Samsung softverskom nadogradnjom podršku za GEAR pametni sat dodijeliti i Galaxyu S4, a najvjerojatnije i drugim Galaxy modelima.

Zasad Galaxy GEAR nudi samo britanski Clove pa će kasnije možda cijene biti i nešto niže, no ne puno.

Kupuje li itko? Pišite nam u komentarima.