Na Staru godinu poslano rekordnih 63 milijarde WhatsApp poruka

Najpopularniji chat servis na svijetu WhatsApp na Staru je godinu oborio rekord u broju poslanih poruka. Naime, na 31.12. poslali smo rekordnih 63 milijarde poruka. 

S obzirom da živim u vremenima gdje je i izraz sućuti u redu poslati porukom, ne čudi što je WhatsApp jedan od najčešće korištenih načina kako nekome čestitati Novu godinu.

Originalni vlasnici i izumitelji WhatsAppa Jan Koum i Brian Acton se sada negdje vjerojatno mlate glavom kupusa jer su 2014. svoj posao prodali Facebooku za lijepih 21 milijardu dolara. WhatsApp se pokazao zlatnom kokom, koja ne prestaje nositi jaja.

Prošla godina ostat će zapamćena kao jedna od najvažnijih u povijesti WhatsAppa. Tijekom 2016. taj je servis zabilježio važna poboljšanja poput enkripcije poruka, uvođenja podrške za videopozive te slanje animiranih sličica. 

Tako je sasvim u redu da su godinu završili rekordom od 63 milijarde poslanih poruka na zadnji dan godine kada su se korisnici porukama dogovarali gdje će i kako provesti novogodišnju noć te su jedni drugima željeli još bolju i uspješniju 2017.

Mislim da je odgovor jasan, no eto da se malo zabavimo, u komentarima poredajte po vašem guštu tri poznata chat servisa: Facebook Messenger, Viber i WhatsApp. Koji je vaš broj jedan, koji dva, a kojeg koristite najmanje? 

2
Imaš nešto za reći?

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
IvšaMario Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Mario
Guest
Mario

1. WA
2. Viber
3. FBM ne koristim.

Premda iman osjećaj da se u nas više koristi Viber

Ivša
Guest
Ivša

Meni nekako whatsapp bolje leži iako i viber koristim.
Toni, možda si i ti dobio poruku koja stalno kruži, a šalju je jedni drugima, kao, “whatsapp će od subote postati plativ”. Laž? Propaganda?