Nokia je valjda mislila da su svi njeni problemi riješeni kad su potpisali sporazum i krenuli u biznis s Microsoftom. Rezultati prodaje ipak pokazuju da Nokia nije ni blizu vraćanja na staru slavu.

U Nokiji cmolje kako, unatoč bjesomučnoj marketinškoj aktivnosti nisu zadovoljni rezultatima prodaje Lumia modela u Europi. U prvom kvartalu ove godine prodano je tek nešto više od dva milijuna komada Lumia telefona. Europski mobilni operateri navodno prenose kako je interes za Windows Phone modelima općenito slab u usporedbi s Androidom i iOS-om. Kad produljuju ugovor, korisnici obično traže Samsung Android ili iPhone. Amerikanci su jedini koji navodno obožavaju Lumiu 900.

Šteta zapravo, ova Lumia 800, odnedavna u prodaji i kod nas, je uistinu super pametni telefon. Windows Phone u svojim okvirima radi vrhunski, glatko i lijepo izgleda. Onaj tko je navikao na doživljaj iPhona puno bi se lakše priviknuo na Windows Phone sučelje nego na često prekomplicirani Android. Tko želi telefon, mail, internet i kameru u jednom super glatkom i dizajnerski lijepom funkcionalnom izdanju, a iPhone mu je preskup, treba uzeti Lumiu.

Rješenje Nokijinih problema vjerojatni ipak leži u cijeni. Na nekoj pristojnoj tarifi Nokia košta oko 2000kn. To je puno novca, a naročito što za iste novce možeš kupiti neki razvikani Android, koji je “otvorena platforma”, peče kolače, čuva djecu i ide na posao umjesto tebe. Ne pomaže ni činjenica što je broj dostupnih aplikacija u Marketu još uvijek daleko iza Androida i iOS-a.

Jel netko kupio Lumiu? Javite nam se s dojmovima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
drazen991

tvrdoglava nokija tone sve dublje i dublje…gdje bi im bio kraj da su prihvatili android

Josip

nokia lumia je jednostavno predobra, kupio nedavno, iako mi je draži android, to bi se čak moglo i promjeniti 😀

Lex

Jučer kupio Lumiu 710 i zadovoljan sam kvalitetom izrade i samim OS-om iako još treba malo poliranja… Meni uopće nije čudno što je prodaja “slaba” jer cu cijene prevelike, pogotovo ako uzmemo u obzir da ni 710 i 800 nema NFC i prednju kameru… Softverski će biti ok tek nakon Apolla…