Ovih se dana puno priča o sigurnosnim manama i bugovima, koje je na iUređaje donio iOS 6. Mnogi su korisnici prijavili neočekivano curenje baterije uzrokovoano bugom s Microsoft Exchange servisom, a onda je pronađena i opasna sigurnosna mana, koja omogućuje zaobilaženje korisničkog pina na zaključanom zaslonu. Apple je i službeno potvrdio da radi na ispravcima ovih bugova te da je iOS 6.1.2 na putu. Možda usput opet ubiju i jailbreak mogućnosti.

Apple nekako kao da nema sreće s posljednjom verzijom svojega iOS-a. iOS 6 je najprije bio pogođen i okaljan Apple Kartama, koje su blago rečeno razljutile iOS štovatelje diljem svijeta. Sada kada je dosegao verziju iOS 6.1 i jailbreak je napokon dostupan, korisnici su ukazali na natprosječno curenje baterije i sigurnosnu manu, koja vaše osobne podatke unatoč sigurnosnom pinu izlaže opasnosti.

Nakon što je Apple i službeno potvrdio da aktivno rade na ispravku ovih bugova, njemački blog iFun iz “pouzdanog” izvora doznaje kako će Appple do kraja mjeseca objaviti nadogradnju na iOS 6.1.2, koja će riješiti navedene bugove. Ono što je također izgledno je da će Apple učiniti sve i da  onemogući aktualno Jailbreak rješenje. Zato ako već niste, jailbreakajte dok nije prekasno.

Za one kojima treba pomoć predlažemo naš friški Jailbreak Tutorijal, gdje ćete pronaći sve što vam treba za lagan i siguran JB svih vaših iUređaja.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments