Apple-WiFiSLAM

 

Apple-WiFiSLAM

Apple je objavio kako su za oko 20 milijuna dolara kupili tvrtku WiFiSLAM, specijaliziranu za geo lociranje unutar građevina. WiFiSLAM navodno posjeduje tehnologiju koja mobilne uređaje locira unutar građevina i van dosega satelita  koristeći WiFi povezivost.

WiFiSLAM je mala tvrtka s oko 20-tak zaposlenika i ovako na  prvu se ne čini zanimljivom divu kakav je Apple. Apple, međutim nije prvi put kupio malu tvrtku radi nečega što ona posjeduje. WiFiSLAM specijalizira geo lociranje u zatvorenim prostorima gdje klasično GPS lociranje pomoću satelita ne funkcionira, a ekipa u Appleu je bacila oko na tu tehnologiju.  Evidentno je da imaju namjeru zaoštriti situaciju s Googleom, koji im je ove godine zadao dobar udarac svojim Google Mapama, koje usput budi rečeno na nekim mjestima već podržavaju lociranje unutar građevina.

Tehnologija koju je razvio WiFiSLAM, može locirati mobilni uređaj unutar građevine, ako je uređaj spojen na preddefiniranu WiFi pristupnu točku. Drugim riječima uskoro će se znati jeste li na poslu za svojim stolom, u ormaru za metle na čik pauzi ili pak već predugo u sobi s kopirkom nešto “kopirate” s crvenokosom tajnicom s drugog kata.

U svakom je slučaju pozitivno što Apple radi na svojim Kartama, koje su izazvale mnogo gnjeva kad ih je Apple nagurao u iOS 6. Unazad zadnjih šest mjeseci Apple ih je dosta poboljšao i čini to konstantno.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments