Samsung fokus na srednji i donji rang

 

Samsung fokus na srednji i donji rang

Samsung iz godine u godinu prodaje sve više uređaja i obrće nevjerojatnu lovu no u svojim prognozama za sljedeću godinu ipak vide slabiju zaradu. Kao rezultat tih prognoza dolazi i navodni novi fokus Samsung Mobile na uređaje donjeg i srednjeg ranga.

Samsung u svojim prognozama za sljedeću godinu vidi oko 360 milijuna prodanih telefona, ovakvih i onakvih. To predstavlja impresivnu brojku, kako god da okrenete i 20-postotni rast prodaje na godišnjoj razini. Dok bi neki drugi za te brojke ponudili najbolje od svojih intimnih dijelova (čitaj HTC i ekipa), Samsung u tome vidi najsporiji rast od početka smartphone ludila. Krivica po Samsungovim stručnjacima za istraživanje tržišta leži u zasićenosti premium segmenta pametnih telefona, koje pati od pustih jezgri, Gigabajta, Gigaherca i Megapiksela.

Navodno su shvatili da fokus trebaju skrenuti niže pa će dogodine više pažnje posvetiti uređajima srednjeg i donjeg segmenta tržišta gdje po njima leži lova. To su ove godine naučili u Nokiji i Microsoftu zaradivši najviše svojim najjeftinijim telefonom iz ponude – Nokiom Lumiom 520.

Navodno im je došlo iz pete u glavu i da nije sve u hardveru pa će u narednom periodu uložiti još više resursa u razvoj softvera, kojeg vide kao svoju slabu točku. Inače u Samsungu na razvoj softvera godišnje troše 12 milijardi dolara, a sada će navodno u razvoj softvera usmjeriti čak 30% resursa. To bi trebalo rezultirati dodatnom optimizacijom njihova Touchwiza koji bi definitivno profitirao od dodatnog glancanja. Pogotovo u pogledu boljih performansi na slabijem hardveru.

To što će Samsung dogodine možda više naštancati više ne naročito impresivnih modela ne znači da Galaxy S5 neće biti najjača mrcina ikad s više jezgri, Gigabajta, Gigaherca i Megapiksela no što će normalnu čovjeku ikad trebati.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marin

Toni, zna li se ista o onoj f seriji u kojoj bi samsungovi uređaji trebali biti izrađeni od metala? Hoce li galaxy s5 isto biti plastika ili metal. Iskreno sviđa mi se ona plastika i ne bi da je mijenjaju

darkoo

toni sorry znam da nije ovo tema,ali moram pitat ipak si ti u otac sin i duh sveti androida

hoće li na galaxy s3mini stić android 4.3 imaš li kakvih informacija

hvala