Home tipka Galaxya S8 se kreće, evo i zašto

Home tipka Galaxya S8 se kreće, evo i zašto

Neki su se s pravom zapitali hoće li se ova nova Home tipka Galaxya S8 i S8+ s vremenom “zapeći” u njihove AMOLED zaslone, no čini se da straha od burn in efekta nema. Samsung se osigurao tako što je Home tipku natjerao da se neprimjetno kreće. 

Burn in je poznata mana AMOLED zaslona, a nastaje kada se na istom mjestu na zaslonu konstantno pojavljuje ista grafika, odnosno LED lampice su na tom mjestu dugotrajno uključene. Tipičan primjer bi bio da se nakon tisuća sati rada na ekranu LED televizora u kutu trajno zapeče obris loga nekog televizijskog kanala na kojem tetka stalno gleda turske sapunjače. 

Sličnu potencijalnu opasnost sada imamo pri prikazu četvrtaste Home tipke na zaslonima Galaxya S8 i S8+. Always On zaslon s prikazom sata i obavijesti recimo, šeta gore dolje s vremenom kako bi spriječio burn in efekt. 

Isti je trik Samsung očito primijenio na novoj tipci Home, koja se također miče i to posve neprimjetno i minimalno, no nadamo se dovoljno da se izbjegnu trajne posljedice na zaslon.

Home tipka Galaxya S8 se kreće, evo i zašto Home tipka Galaxya S8 se kreće, evo i zašto

Nizozemski portal Galaxy Club objavio je tako fotografije na kojima se doista daju primijetiti minijaturni pomaci tipke Home. Postavljanjem papirnatih “graničnika” na zaslon, vidi se da se Home tipka od njih s vremenom odmiče ili im se približava.

Cool…

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Damir

Da li je moguce da se to desava i na ipad-u, buduci da bas isti opisani efekat imam…

john

Moguce je, imao sam iPad 2 i bilo je prilicno vidljivo.