Što mislite koliko je Apple dosad prodao iPhonea?

iPhone 8 koncept

Steve Jobs je 2007. prije deset godina predstavio prvi iPhone, kojim je uzdrmao tada još nerazvijeno tržište pametnih telefona, a iPhone je i dan danas jedan od najpopularnijih pametnih telefona u svijetu. U prošla tri mjeseca prodali su 41 milijun iPhonea. Pitate li se ikad koliko je to Apple dosad sveukupno prodao iPhonea? Brojka će vas iznenaditi.

Apple je samo u proteklom tromjesečju, kojeg Apple naziva 3. fiskalnim kvartalom isporučio 41 milijun iPhonea i tako za dlaku premašio prognoze analitičara. Na godišnjoj razini Apple je prodao 2% više iPhonea no u isto vrijeme lani, a uprihodovali su 3% više.

Kvartal koji prethodi onome u kojemu Apple tradicionalno predstavlja nove modele iPhonea isto tako je tradicionalno slabiji od drugih pa je tako u zadnja tri mjeseca prodano 19% manje iPhonea no kvartal ranije.

Pozitivni financijski rezultati blagotvorno djeluju i tvrtkin status na burzi. Appleove dionice na burzi sve su vrjednije pa sada svaka vrijedi 157 dolara, a u kasi na raspolaganju imaju 261 milijardu dolara,

Jeste razmislili o sveukupnoj brojci prodanih iPhonea u ovih 10 godina? Odgovor je: 1 200 000 000. 1.2 milijarde prodanih iPhonea!

izvor

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.