Novi iPhone modeli će imati još napredniji Face ID

Novi iPhone modeli će imati još napredniji Face ID

Apple analitičar s pedigreom Ming-Chi Kuo iznio je svoje prognoze kako će sljedeći iPhone modeli imati još napredniju Face ID biometrijsku autorizaciju, koja će zahvaljujući novootkupljenim tehnologijama raditi još pouzdanije u baš svim uvjetima.

Face ID autorizacija debitirala je lani s iPhoneom X, koji je prvi dokinuo Touch ID čitač otisaka i zaslon raširio od vrha do dna. 30 000 IR točaka ispucavaju se u lice korisnika i kreiraju 3D mapu njuške, koju je praktički nemoguće prevariti, a u Applei su toliko sigurni u tu tehnologiju da se Face ID biometrijom autoriziraju i ozbiljne rabote poput plaćanja.

Kako se pokazalo i na mojem testu, iPhone X, a ove godine i iPhone Xs Max lice korisnika prepoznaje i u totalnoj mrčini, a jedino kad zna trokirati je u uvjetima jake svjetlosti u pozadini lica, tipa dok je sunce iza leđa. 

Upravo bi takve situacije trebala dokinuti još naprednija Face ID autorizacija na nadolazećim 2019. iPhone modelima, koja će prema riječima gospon Kua, koristiti nove Time of Flight 3D kamere. One pak mjere brzinu kojom svjetlost putuje od kamere do subjekta i rako izrađuje još precizniju 3D mapu. 

Koliko ste vi zadovoljni Face ID autorizacijom na svojim iPhoneima? Nedostaje li vam Touch ID čitač otisaka?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments