Samsung pokreće masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 DRAM modula za telefone

Samsung pokreće masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 DRAM modula za telefone

Samsung, inače svjetski lider u proizvodnji memorijskih modula, započeo je masovnu proizvodnju novih 12GB LPDDR5 DRAM modula za buduće top modele pametnih telefona.

Pametni telefoni su sve moćniji i moćniji, a danas nerijetko pogonskim grupama i količinom radne memorije nadmašuju i prijenosnike, koje još uvijek koristite. 

Danas smartphonei u top segmentu u pravilu imaju 8GB RAM-a i barem 128GB podatkovne memorije, čime zadovoljavaju potrebe moderna korisnika smartphonea. Oni koji o tome znaju malo više od pravila da je više uvijek i bolje, znaju da nije sve u količini već i u kakvoći.

Samsungovi novi 12GB LPDDR5 DRAM moduli za buduće super smartphone temeljeni su na 10nm arhitekturi, 1.3x su brži, a 30% štedljiviji od prethodnika. Omogućit će puni potencijal 5G mreža i AI značajki pa se zaista imamo čemu radovati.

Hoće li Samsungov Galaxy Note 10 u nekoj od inačica biti opremljen ovim novim RAM-om zasad nema potvrde.

Samsung prvi započinje masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 DRAM rješenja za premium pametne telefone 

Na temelju najnovijeg mobilnog DRAM standarda, novi Samsung 12GB LPDDR5

maksimizira potencijal 5G i umjetne inteligencije (AI) u budućim vodećim modelima 

Seoul/ Zagreb, 19. srpnja 2019. — Tvrtka Samsung Electronics, svjetski lider u naprednoj tehnologiji memorije, započela je s masovnom proizvodnjom prvog 12GB LPDDR5 mobilnog DRAM rješenja. Osim što je prilagođeno 5G značajkama i umjetnoj inteligenciji (AI) u izradi budućih pametnih telefona, najsuvremenije DRAM rješenja dodatno će ubrzati rast naprednog segmenta memorije.

S obzirom na rastuću potražnju za većim performansama i kapacitetima pametnih telefona na tržištu, Samsung krajem mjeseca planira započeti i masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 paketa, pri čemu će svaki će sadržavati osam čipova od 12GB.

„Oduševljeni smo što, uz masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 čipova koji se temelje na najnovijoj 10-nanometarskoj Samsung tehnologiji, podržavamo pravovremeno lansiranje vodećih 5G pametnih telefona za naše korisnike širom svijeta. Samsung ostaje predan brzom uvođenju tehnologija mobilne memorije nove generacije, koje pružaju bolje performanse i veći kapacitet, jer kontinuirano potičemo rast tržišta.“, izjavio je Jung-bae Lee, executive vice president of DRAM Product & Technology, Samsung Electronics.

Zahvaljujući brzini, po kojoj je vodeći u industriji, te energetskoj učinkovitosti, Samsungov novi mobilni DRAM omogućuje pametnim telefonima nove generacije da u potpunosti iskoriste 5G značajke. Uz to im pruža i mogućnosti umjetne inteligencije (AI), kao što je snimanje kvalitetnih videozapisa uz znatno dulje trajanje baterije.

Uz brzinu od 5.500 megabita u sekundi, 12GB LPDDR5 je 1,3 puta brži od prethodne mobilne memorije, koja se nalazi u današnjim pametnim telefonima. S memorijom od 12 GB, LPDDR5 u samo jednoj sekundi može prenijeti 44 GB podataka ili otprilike 12 filmova u punoj HD rezoluciji. Novi čip također koristi do 30 posto manje energije od svog prethodnika, integrirajući novi dizajn s poboljšanom funkcijom mjerenja vremena, treninga i niske potrošnje energije koja osigurava stabilne performanse, čak i pri nevjerojatnoj brzini.

Kako bi upravljali proizvodnim kapacitetima s više fleksibilnosti, Samsung razmatra prijenos svoje 12Gb LPDDR5 proizvodnje u kampus u Pyeongtaek (Koreja) početkom sljedeće godine. Nakon uvođenja 12GB LPDDR5 mobilnog DRAM-a, očekuje se da će Samsung iduće godine razviti 16GB LPDDR5 DRAM i time učvrstiti konkurentsku prednost na globalnom tržištu memorije.

 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.