Uoči službenog predstavljanja nove Huawei Mate 30 serije na Geekbenchu je osvanuo nepoznat telefon pogonjen Kirin 990 čipom, temeljen na Androidu 10.

Huawei Mate 30 Geekbench

Koji se to telefon krije iza oznake NLE-AL00 zasad nema informacija, no sudeći po trenutku, izgledno je da se radi o nekom od novih Mate 30 telefona.

Ova posjeta Geekbench sintetičkom testu performansi, ovaj uređaj raspolaže s 8GB RAM-a, a softverski se temelji na novom Androidu 10.

Druga mogućnost je da se ovdje radi o Honor V30 telefonu, kojeg će isto tako pokretati Kirin 990, a podržavat će i 5G.

Službeno je predstavljanje Mate 30 serije najavljeno za 19. rujna i to u Münchenu. Očekujemo sveukupno četiri modela Mate 30 serije – Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Pro 5G i Mate 30 Lite.

Prema neslužbenim informacijama, samo će Mate 30 Lite biti opremljen Google servisima out-of-the-box. Na druge će korisnici iste morati instalirati naknadno. Za očekivati je da će Huawei omogućiti nekakvo one-click rješenje za to.

Kineski Meizu svojevremeno je svoje uređaje opremao posebnom aplikacijom, kroz koju su korisnici instalirali Google servise. Za očekivati je da će Huawei napraviti isto.

Što vi mislite o takvu možebitnu rješenju?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments