Korisnike iPhonea, a naročito one kojima jailbreak nije asocijacija na Remetinec, zanimat će da stiže Unc0ver jailbreak v5.0.0 – novi alat za jailbreak svih iUređaja na iOS-u 13.5.

Ovih danas jailbreak nije onako vruća tema kako je to bilo u doba iPhonea 4 kad sam i sam uživao u tim zabranjenim slobodama.

Appleov iOS je s godinama malo pomalo preuzimao rješenja iz jailbreak zajednice i dobar dio toga inkorporirao na sistemskoj razini.

Istina je da i dalje ima stvari koje korisnica Androida mogu, a oni na iPhoneima ne mogu pa jailbreak ipak nije u potpunosti otišao u zaborav.

Poželite li dakle izmijeniti izgled sučelja paketnima ikonica ili dodati neke praktične funkcionalnosti istražite malo, što sve jailbreak omogućuje danas.

U svakom slučaju, aktualni jailbreak alat imena Unc0ver, uskoro će u verziji 5.0.0 ponuditi jailbreak svih iUređaja na iOS-u 13.5. Ekipa je novu alatku izradila uz podršku proizvođača maski Rebel pa ne čudi Rebel branding u Unc0ver aplikaciji.

Jailbrek alat koristi 0day kernel propust kojeg je otkrio borac za slobodu pod imenom Pwn20wnd.

Apple će to zasigurno brzo pokrpati pa ako vam je jailbreak mio, budite spremni. Svoje iUređaje ažurirajte na friški iOS 13.5 i pratite objave na Unc0ver web stranicama.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gojko27

Oprosti, a jel vrijedi i za ipad?