Huawei se sad već cijelu godinu dana s novim uređajima oslanja na vlastite HMS servise kojima je zamijenio zabranjene Googleove. HMS Core sad je dosegnuo verziju 5.0 i nalazi se u preko 55 000 aplikacija. Evo koje novosti donosi.

Sve otkako je završio na crnoj listi američke administracije, Huawei jako ulaže u vlastite HMS servise i AppGallery trgovinu kako bi nadoknadio ono što su izgubili nametanjem zabrane pristupa Googleovim servisima.

Oni koji koriste neki od novih Huawei telefona koji se temelje na AppGalleryu zasigurno su primijetili vrlo česta ažuriranja. Tako je Huaweiev HMS Core sad već dosegnuo verziju 5.0.

HMS 5.0 donosi poboljšanja u obradi grafike i zvuka, a stigla je i podrška za AR aplikacije uz općenarodne optimizacije u radu.

Integrirana je i podrška za pozicioniranje temeljeno na pristupu mreži, što će osigurati da uređaj zna kad ste stigli doma ili na posao ili neku drugu uobičajenu lokaciju. To će pak koristiti za još bolji sustav push obavijesti.

HMS se sad već rasprostranio na 170 zemalja svijeta, koristi ga preko 55 000 aplikacija i navodno preko 400 milijuna korisnika.

Hoće li Huawei u konačnici uspjeti nadvladati hendikep izostanka Googleovih servisa, zasad je teško predvidjeti.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dako

Zna li neko kada krece update na emui 10.1 za mate 20 pro?

mrljina

Krenuo je već za C432 u Bugarskoj i Grčkoj, vjerujem da će početkom srpnja i ostatak EU

Dako

Hvala!

Tibor

Ne razumijem što su to “općenarodne optimizacije u radu”

drznedaj

Huawei sad već cijelu godinu dana s novim uređajima ne oslanja vlastite HMS servise kojima je zamijenio zabranjene Googleove. Jel tu nesto pogresno napisano ili ja jednostavno ne kuzim sta tu pise 😀

SonicMoose

Zdravo seljacki receno: nesmije koristit Google servise pa su razvili svoje koje koriste umjesto Google-a.