Oni koji su si u zadatak stavili čeprkati po kodu Android apk paketa, iščačkali su sad neke zanimljive detalje o kameri nadolazećeg Pixela 5. Nova Google Camera v7.5 najavljuje tajanstveni Lasagna režim snimanja ali i druge trikove Pixel 5 kamere. Mljac!

Možda su neki pomislili da će novi Pixel 5 imati neki poseban režim snimanja bakine lazanje pa iako bi to našlo poklonike, ovdje se o tome ne radi. Google Kamera u verziji 7.5 zaista u svojem kodu nosi referencu Lasagna mod snimanja. Kako se doznaje to je kodna oznaka za “motion blur” efekt kojeg će podržavati.

Vjeruje se da će Pixel 5 poput DSLR fotića snimati objekte u pokretu, gdje će objekt biti u fokusu, a pozadina u finoj bokeh izmaglici.

Uz tu lazanju iskopali su i “audio zoom” opciju pojačavanja zvuka pri snimanju videa, kao što to več dosta dugo čine HTC i LG perjanice, a evo ima je i OnePlus 8 Pro čiju recenziju već nestrpljivo očekujete.

Ni to nije sve. Isti apk otkriva i da će korisnici Pixela 5 moći kontrolirati jačinu bljeskalice. Tako kad poželite nekome ne spaliti obrve već ih samo lagano artistički osvijetliti, moći ćete i to.

Iz bespuća koda potvrđena su i tri različita Pixel modela koja će Google valjda uspjeti lansirati prije no što cijela godina izmakne. Spominju se Pixel 4a (sunfish), Pixel 4a 5G (bramble) i Pixel 5 (redfin).

Google se svojim Pixelima dosad proslavio vrhunaravnim HDR+, Noćnim režimom, Portretima i Astrofotografijom. Ne sumnjamo da će i Pixel 5 ljestvicu podići na još višu razinu.

Porade li još malo i na videu, bit će fantastično.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments