Dobre vijesti iz Apple tabora kažu da biznis ide dobro unatoč krizi. Obaraju se novi rekordi zarade, no iPhone 12 će svejedno ove godine stići kasnije no što je to uobičajeno. Cook u Q3 izvješću otkriva i zašto.

Već se neko vrijeme priča o tome da će iPhone 12 ove godine ipak nešto kasnije. Prema raspoloživim informacijama umjesto u rujnu, u prodaju bi mogao u listopadu ili čak studenom.

Naime iako je Apple u fiskalnom Q3 ove godine prihodima od preko 59.7 milijardi dolara oborio sve dosadašnje rekorde, razloga za zabrinutost ima.

Prodaja iPhonea u ta tri mjeseca porastao je za 2% u odnosu na isti period lani. iPhone SE je zadovoljio potrebe kupaca koji su poželjeli zamijeniti svoje iPhone 6/6s uređaje novijim, a da pritom ne mijenjaju koncept na kojeg su navikli. Njih iPhone 12 ni ne zanima toliko. Svi ostali na američkom ali i svjetskim tržištima nisu naročito zagrijani za kupovanje novog iPhonea dok vrijeme ionako provode u karanteni ili izolaciji.

Ništa manje nije važno ni to što su Apple Store trgovine premda su nakratko u srpnju bile otvorene, sad opet zatvorene do daljnjega. Zatvoreni Apple Store dućani naročito su negativno utjecali na prodaju nosivih gadgeta, točnije Apple Watcha. Njih pak svatko želi isprobati prije kupnje, što je trenutno teško. Apple Watch 6 dakle ne očekujte prije otvaranja trgovina.

iPhone 12, točnije njih četiri komada, Apple će tako najvjerojatnije ipak predstaviti tijekom listopada ove godine, a u prodaji bi se mogli naći u 11. mjesecu.

Tu već zadiru u predblagdansko ludilo, kojeg vjerojatno ni pandemija koronavirusa neće baš posve sputati.

Ne bojim se za Apple. Ti će se snaći, a lojalna ergela Apple korisnika, čekat će svoj novi predmet čežnje koliko god bude trebalo. Neće biti važno ni hoće li imati punjač i slušalice u paketu ili ne.

Uostalom, prema svemu što smo dosad o njima doznali, isplatit će ih se pričekati. Pritom ne mislim na konačnu podršku za 5G, koju će donijeti.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Što znači suputati? Ergela? Zar su konji?

Sir Oliver

Suputati?

Ivica

Ako su ovce( nekako se uvriježilo takvo mišljenje kod nekih) bilo bi bolje reći stado a ne ergela🙂
Ali to nije osobno moj stav…

SonicMoose

Nije stado nego jato ovaca 🙂