Sony već tradicionalno na IFA sajmu u Berlinu otkriva nove Xperia modele. Čini se da ih korona neće omesti u predstavljanju novog Xperia 5 II telefona u tjednu koji je pred nama. Stiže li nova generacija Sonyeva Compacta, kojeg mnogi priželjkuju?

Lanjska me Xperia 5 zaobišla, a budući da je interes za Sonyevim telefonima proporcionalno opao kako je za Huaweieve porastao, niste je baš ni tražili.

Možda je to i zato što očekujete kompaktniji telefon od Xperie 5, koja je opremljena 6.1-inčnim zaslonom s poprilično velikim prostorom ispod i poviše ekrana.

Nova Xperia 5 II (Čitaj Xperia 5 Mark 2) na friško objavljenom renderu iz Twitter pera Evana Blassa ne najavljuje značajan redizajn. Mogli bismo reći da izgledaju praktički identično, no neke ćete promjene ipak uočiti.

Na desnom boku opet imamo tri tipke i čitač otisaka ali je tipka Power naizgled postavljena nešto niže no lani. Xperia fanove veselit će što se ni Xperia 5 II ne odriče fizičkog okidača kamere.

Druge će možda razveseliti povratak 3.5mm audio jacka za slušalice koji se nazire na vrhu telefona.

Na leđima su tri kamere s ZEISS T* logom kao na Xperia 1 II flagshipu ali ovdje nedostaje četvrti objektiv, odnosno ToF senzor.

Blass zasad nije otkrio nikakve detalje o specifikacijama uređaja, no šuška se o kompaktnijim gabaritima i zaslonu dijagonale 5.6-5.8″. Da, takav bismo zaslon danas smatrali kompaktnim. Bude li tako Xperia 5 II bio bi najkompaktniji 5G telefon dosad.

Vjerujem da na detalje nećemo morati čekati jako dugo.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Nažalost sam imao samo jednu Xperiu, a kad bi se vratio Androidu ova bi mogla biti druga.

Fluid

Koju si Xperiu imao i koji iPhone trenutno koristis? Ako se smije znati. Heheh…