Xiaomi se upravo pohvalio svojim novim bežičnim punjenjem snage 80W, kojim bateriju kapaciteta 4000 mAh do čepa napuni za manje od 20 minuta.

Xiaomi se dobro uhvatio tog bežičnog punjenja s ciljem dosezanja 100W vjerojatno već iduće godine. Njihov je dosad najbrži bežični punjač bio 50W. Predstavili su ga s Mi 10 Ultra telefonom, što je relativno nedavno pa se da iščitati da razvoj napreduje munjevitom brzinom.

Još donedavna su bežični punjači bili vrlo spori, no nova saznanja po pitanju obuzdavanja temepratura koje se razvijaju pri punjenju i rasipanja energije omogućila su danas zaista brze bežične punjače.

Ono što još ostaje za svladati je degradacija baterije usljed izlaganju tolikim količinama struje k tome još tek dodirivanjem dvaju objekata.

Oppo je priznao da njihov 125W žični punjač nakon 800 ciklusa punjenja kapacitet baterije sruši na 80%.

Kako se s time nosi taj novi Xiaomiev 80W bežični punjač, zasad se ne zna. Bateriju kapaciteta 4000 mAh napuca do 100% za samo 19 minuta, a za samo 8 minuta na ovom punjaču nafila je do 40%.

Za očekivati je da će ovu tehnologiju super brzog bežičnog punjenja, Xiaomi ponuditi s nadolazećim Mi 11 flagshipom na proljeće iduće godine.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments