Samsung je po svemu sudeći ažuriranja odlučio odrađivati bolje od konkurencije u Android taboru. Svi će Galaxy telefoni od 2019. na ovamo sigurnosne zakrpe primati barem četiri godine.

Ažuriranja Androida nikad nisu, a vjerojatno nikad neće ni biti tako dobra kao na iOS-u. Niti su toliko redovita, a niti toliko duga kao što Apple podržava svoje iPhone, a to da će kao iPhone novo ažuriranje svi uređaji dobiti u istom trenutku zasigurno nećemo vidjeti nikada.

Samsung se ipak želi istaknuti u masi Android OEM-ova i ažuriranja svojih uređaja podiže na višu razinu. Nakon što su se lani obvezali na tri velika ažuriranja Android OS-a za svoje flagship modele, sad će politiku ažuriranja dodatno uštimati.

Naime, obvezali su se da će redovitim softverskim zakrpama podržati svoje uređaje “najmanje četiri godine” od njihova predstavljanja.

Ono što je još i bitnije, ova se nova politika ažuriranja odnosi na uređaje od 2019. na ovamo i to ne samo na top modele već i na urežaje serije Galaxy A. Te uređaje niže klase, kasnije će ažurirati kvartalno, dok će top modele ažurirati mjesečno.

Time će preko 130 Galaxy modela ubuduće dobivati najmanje četiri godine softverskih sigurnosnih ažuriranja.

U svakom slučaju dobre vijesti za sve Samsung fanove i one koji to namjeravaju postati.

Kakva su vaša dosadašnja iskustva s ažuriranjima Samsung telefona? Zadovoljni?

Prethodni članakiPhone 12 pogurao Apple ispred Samsunga nakon dugo vremena!
Sljedeći članakOsiguraj fit formu za ljeto na traci za hodanje i e-biciklu po sniženim cijenama
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
UVIJEK VJERNI

Baš mi je jučer sletio UI 3.1 na S20U.
Moram reći da sam oduševljen! Hrpa toga sa S21U je sada i na S20U. Npr., stabilizacija fotkanja pri zumiranju. To je na S21U bilo drastično bolje nego na S20U. 100x zoom je bio doslovno neupoterbljiv, dok je na S21U bio skroz OK. Velikim dijelom i zbog stabilizacije. E sad je to prisutno i na S20U.
Generalno, Samsung se puno popravio kroz godine glede ažuriranja. Na Note 9 sam također malo malo dobivao nekakve zakrpe i nadogradnje. Na S20U je to još za klasu bolje.

Last edited 6 months ago by UVIJEK VJERNI
DesoleHits

Korisnik A71 modela već par mjeseci,nikad bolje uloženi novac,OneUI je čudo,jedan od težih sustava,a opet fluidan,brz i što je najvažnije bez konstantnih bugova kao na nekim konkurentskim android skinovima.Prezadovoljan 🙂