Otkako je iOS 16.5 prije nekoliko dana krenuo u optjecaj, društvene mreže pune su pritužbi na bržu potrošnju baterije, sporije punjenje pa i pregrijavanje uređaja. Apple ima savjet koji vam se neće svidjeti.

Svakako nije prvi put da je dosta onih, koji se žale na slabiju autonomiju ili ruge probleme nakon ažuriranja iOS-a. Koliko je tek sličnih pa i većih nevolja u Android taboru?!

Apple je iOS 16.5 službeno pustio u optjecaj još 18.5. a puno je onih koji na Twitteru i drugim društvenim mrežama izražavaju svoje frustracije.

Neki iOS 16.5 nazivaju “ubojitim” za bateriju, dok drugi prijavljuju da em što im baterija traje kraće, primjećuju da im se iPhone sporije puni, a i da se pregrijava pri ne tako zahtjevnim zadatcima.

Apple pojašnjava što se zapravo sve događa nakon ažuriranja iOS-a i savjetuje što učiniti ili bolje reći ne učiniti.

Nakon ažuriranja iOS-a dolazi do mnogobrojnih pozadinskih procesa, koji vuku hrpu resursa i crpe bateriju. Sve se fotografije reskeniraju novim algoritmima, podatci se optimiziraju, a i sama baterija se rekalibrira.

Apple savjetuje korisnicima da dopuste svojim uređajima barem 48 sati da se “prilagode” novom softveru. Ako problemi ne nestanu ni nakon toga, savjetuju korisnicima da se obrate korisničkoj podršci.

Ne zvuči kao neki naročit savjet, no u zbilji zaista tako i bude. Ta ažuriranja su nerijetko toliko velika s otliko promjena da čak i iPhone mora malo razmisliti o svemu 🙂

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kris

Tako im Bog pomogao.

SonicMoose

Krivo ga drze u ruci pa mu se baterija brze isprazni

Kengur

Ja tih problema sa baterijom nemam.

Last edited 1 year ago by Kengur
Antiprotivan

Ni ja

Krkan

Evo imam iPhone 14pro meni je baterija dosta dobra nisam baš primijetio neke nedostatke sa ovom nadogradnjom. Dok sam bio na Androidu u većini slučaja prva dva updeta bi bila dobra a nakon trećeg ili četvrtog update bi bio ubitačan za bateriju (oneplus i Xiaomi) i čak kada bi se ljudi žalili da je loše u rijetkim situacijama su popravljali. Tu me najviše razočarao oneplus .

Gizda

Ode i ja instalirati pa vidjeti što će biti. Iako mi baterija i na 16.2 curi brze nego na 16.0…

Kengur

Sa srecom

Davor

Kod mene nakon ažuriranja na IOS 16.5 na mom 13 pro baterija je ostala po prvi put stabilna, nisam imao nikakvih problema. Inače svaki put dosad bilo je malo bržeg pražnjenja baterije ali sad ne.

Last edited 1 year ago by Davor
Kris

Smiješni su mi kako svi dopuštaju iritirajuće apdejtove na telefonima. Gori su od virusa. I još ih iščekuju u bespućima noćnih sati. Haha