Svi nešto pričaju o jailbreaku. Ne radi se o Remetincu i ekipi nogometnih sudaca i poduzetnika pod vodstom prominentnog političara, kako grickalicom za nokte krče put do Arena Centra. ( Novi Mission impossible je stigao u kina). U ovom kratkom članku pročitajte najjasnije i najjednostavnije upute kako vaš iPhone izvući iz zatvora. Ovo su jednostavne upute kako kroz nekoliko laganih koraka na vašem iPhonu omogućiti instalaciju razno raznih tweakova, patcheva i softver kojeg Apple inače ne odobrava. Naime, iPhone sa tvorničkim appleovim postavkama ne prihvaća instalaciju ničega što apple nije odobrio. Nema downlodiranja datoteka na njega, spremanja attachmenta itd. Ako vaš iPhone pobjegne iz ćuze možete što hoćete pa čak i otključati ga da radi na druge mreže.

Vodite računa o tome da jailbreak po sebi nije nezakonit ali gubite garanciju proizvođača!

Ako znate što radite ili možda ne znate slijedite ovih nekoliko koraka i uspješno ćete jailbreakati svoj iPhone/iPad 1.

Napominjemo da slijedeći postupak ne funkcionira na novom iPhonu 4S i iPadu 2! Kako jailbreakati iPhone 4S i iPad 2 pročitajte ovdje.

NOVO: Ažurirane i detalnije upute pronađite u našoj kategoriji Tutorijali ovdje.

Krećemo:

  1. Spojite iPhone/iPad 1 na računalo i preko iTunesa nadogradite firmware na iOS 5.0.1
  2. Downloadirajte Redsn0w 0.9.10b s ovih lokacija Windows verzija i Mac OS X verzija
  3. Kad je gotova nadogradnja firmware-a spojite iPhone s računalom I pokrenite aplikaciju Redsn0w te pažljivo slijedite upute koje vam aplikacija daje. (ako imate problema sa razumijevanjem uputa na engleskom savjetujem da odustanete)
  4. Postupak je gotov za par minuta i kad se iPhone/iPad 1 restartira na ekranu pored standardnih ikona imat ćete i ikonu cydia.
  5. Klikom na cydiu otvorit će vam se aplikacija i samostalno napraviti inicijalni setup.
  6. Istražite koje su aplikacije, tweakovi, patchevi i modovi iz cydia stora za vas i navalite, skidajte instalirajte… (guglajte top cydia tweaks)

Za slučaj da nešto pođe po zlu iPhone’iPad možete spojiti na računalo i putem iTunesa napraviti restore na tvorničke postavke. Sve vezano za jailbreak nestane. To je naravno postupak i ako iPhone/iPad morate nositi na popravak u garantnom roku.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kokolo

Bio bi super članak u kojem bi se malo podrobnije objasnilo što se SVE dobije jailbreakom, koje su mane, koje su aplikacije obavezne – instalous i neke slične važnosti, i tak još neke stvari o jailbreaku