Naslovnica Apple Jailbreak iPhone 4S – što se čeka?

Jailbreak iPhone 4S – što se čeka?

2
0

Kupili ste novi iPhone 4S ili iPad 2 i sad biste ga jailbreakali? Dobra vijest je da untethered jailbreak za iPhone 4S i iPad 2 postoji ali nije još dostupan javnosti. U nastavku pročitajte zašto.

Jailbreak je, ukratko i laičkim jezikom rečeno, otključavanje iOS uređaja u svrhu instaliranja softvera koje inače nije moguće instalirati.

Prije nekoliko dana pisali smo o tome kako će poznati haker Pod2g uskoro objaviti jailbreak za navedene uređaje. Ovome dodajemo vijest da je Pod2g nabavio pojačanja u obliku još nekolicine turbo jailbreak frajera poput musclenerda, planetbeinga i p0sixninje. Pitate se vjerojatno jesu ti s Marsa ili iz Kistanja. To su momci koji žive život u matrixu i za slavu i pokoju donaciju nama svima vraćaju potpunu kontrolu nad našim iPhonima i iPadima.

Što se čeka? Zašto ga već ne objave, ako ga imaju? Ukratko, iako jailbreak nije protuzakonit sam po sebi, ako krši autorska ili vlasnička prava postaje nezakonit. Apple bi u tom slučaju naš dream team stavio iza rešetaka dok kažete keks. Da bi jailbreak alat bilo moguće objaviti mora biti ”upakiran” tako da ne krši nikakva autorska prava, ne koristi nešto što je Apple zaštitio i naravno da je lagan za korištenje prosječnom korisniku. Iako to na kraju najčešće izgleda prilično bezvezno, tipa mali prozorčić s jednom tipkom, iza toga stoje sati i sati mozganja i programiranja.

Strpite se još malo i svakako platite pivo svojim spasiteljima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments