Tango, slijedeća nadogradnja Windows Phone platforme, koja bi se trebala pojaviti u drugom kvartalu ove godine, donosi zanimljive promjene. Prema informacijama koje kolaju internetom,Windows Phone Tango bi trebao donijeti podršku za uređaje sa samo 256MB radne memorije umjesto dosad minimalnih 512MB. Također se priča o smanjenju minimalne rezolucije zaslona koja je dosad bila pozamašnih 480×800 piksela. Izgleda da Microsoft želi pod svaku cijenu spustiti proizvodnu cijenu uređajima na svojoj mobilnoj platformi. Na taj bi se način na tržištu sigurno pojavila masa jeftiniji mobilnih uređaja s Windows Phone platformom. Upitno je hoće li Windows Phone Tango biti dostupan na svim uređajima ili na samo odabranim.

Također je zanimljiva informacija da bi Tango trebao uvesti i mogućnost kreiranja foldera direktno na start screenu te se priča o nekakvim drugim manjim modifikacijama korisničkog sučelja.

Možda bi ovakav zaokret sa smanjenjem minimalnih hardverskih zahtjeva uistinu mogao pomoći Microsoftu da svoju mobilnu platformu učini dostupnijom većem broju korisnika.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments