Juicedefenderom do bolje baterije na Androidu

 

Juicedefender je jedan od onih aplikacija u Android Marketu koja će vas možda natjerati da vaš Android smartphone volite još više. Gotovo svakom korisniku Android uređaja najveću boljku predstavlja relativno kratko trajanje baterije. S Juicedefenderom ta boljka manje boli.

Današnji pametni telefoni sve su moćnije mašine sa dual core procesorima, puno RAM memorije i velikim zaslonima nerijetko vrlo visoke razlučivosti. Kad se svemu tome doda cjelodnevna konstantna sinkronizacija s mailboxevima, društvenim mrežama i lokacijskim servisima, mnogi su sretni kad izguraju cijeli dan bez punjača. Juicedefender je specijalizirana aplikacija koja udara u srž problema, kontrolirajući najveće potrošače energije 2G, 3G, 4G te GPS i WLAN module te razinu osvjetljenja i takt procesora. Inteligentnom kontrolom ovih komponenti vašeg smartphona možete i udvostručiti trajanje baterije.

Juicedefender nudi nekoliko preddefiniranih profila i vjerojatno će vam jedan od njih odgovarati, a ako ne moguće je kreirati vlastite profile te preinačiti postojeće. Umjesto da WLAN i 3G module isključite svaku večer prije spavanja, Juicedefender to može napraviti automatski umjesto vas. Jednostavno podesite da se recimo savku noć u 00:00 gase moduli za 3G i WLAN ili podatkovni promet u totalu te da se ujutro u 06:00 ponovno uključe. Već tih 6 sati može donijeti znatne uštede.

Postoje ne samo vremenska podešenja već i lokacijska. Juicedefender može za vas na određenim lokacijama uključivati/isključivati radio za 3G odnosno WLAN. Na primjer kad dođete kući, Juicedefender zna da ste u dometu kućne WLAN mreže pa će za uštedu isključiti 2G i 3G module, a uključiti WLAN. Može se dodati više lokacijskih parametara.

Postoje i aplikacijski triggeri pa će tako recimo Juicedefender dok ste van dometa WLAN mreže inteligentno prelaziti s 2G modema na 3G/4G, ako vi recimo otvorite web preglednik ili neku drugu aplikaciju koja aktivno traži pristup internetu.

Juicedefender može i snižavati takt procesora vašeg smartphona dok je u stanju mirovanja te regulirati minimalno i maksimalno osvjetljenje zaslona.

U Android Marketu možete pronaći četiri različite verzije Juicedefender aplikacije Juicedefender Free, Juicedefender Plus, Juicedefender Ultimate te Juicedefender beta. Nisu sve mogućnosti i podešenja dostupna u svim verzijama pa pogledajte koja je za vas. Za početak instalirajte Free verziju i upotrijebite jedan od preddefiniranih profila.

Juicedefender je kompatibilan sa svim Android uređajima koji imaju verziju Androida 2.1 i višu. Većina gore navedenih funkcija dostupna je bez obzira jeli vaš uređaj rootan ili ne.

Koliko će vam Juicedefender pomoći u produljenju trajanja baterije nema definiranog odgovora jer svaki korisnik ima drugačije navike te je svaki uređaj drugačiji sam po sebi. Isprobajte i javite nam koliko ste zadovoljni.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.