Siri na iPhone 4 – upute!

 

Jučer sam slučajno nabasao na priču o ruskom portu Siri na iPhone 4 i druge modele iPhona te iPada. Odlučih isprobati i radi! U nastavku pročitajte kako i vi možete isprobati Siri na vašem iOS uređaju.

Prije svega par informacija. Ruski hackeri osposobili su nekakav server koji relativno dobro funkcionira. Koliko je sve skupa sigurno i mogu li vam Rusi maznuti sve podatke s telefona ne znamo pa sve radite na vlastitu odgovornost. Ono što je novo jest činjenica da vam ne trebaju autorizacijski ključevi od iPhona 4s. Sa istog servera se instaliraju na vaš uređaj, a radi s o ključevima koje su donirali vlasnici iPhona 4s. Uglavnom nakon nekoliko pokušaja Siri je na mom iPhonu 4 proradila i funkcionira dobro. Naravno sva komunikacija je na engleskom pa o vama ovisi koliko će vam sve skupa biti funkcionalno.

Potrebno: iPhone 3GS/4, iPod Touch, iPad na iOS 5.0.1 jailbreakan, iFile aplikacija

Upute:

  1. u Cydiji dodajte slijedeći repozitorij repo.siriport.ru
  2. instalirajte paket Siriport – to će potrajati neko vrijeme jer se radi o oko 200MB podataka, ne dozvolite da uređaj ode u sleep mode
  3. u Safariu odite na slijedeću adresu siriport.ru/1.crt i instalirajte profil (to su zapravo autorizacijski ključevi s 4S potrebni za spajanje)
  4. otvorite iFile i odite u var/mobile/library/preferences i pronađite com.apple.assistant.plist te kliknite desno na plavu strelicu. Spustite se niže do Permissions i za User, Group i World uključite Read i Write permissions te gore desno na vrhu kliknite Done
  5. Odite u Settings/General/Siri i kliknite disable ako je uključena
  6. Reboot
  7. Odite u Settings/General/Siri i kliknite enable
  8. vratite se na Home Screen i pokušajte komunicirati sa Siri – pritisnite Home tipku dugo dok se ne pojavi Siri sučelje i recite Hello Siri. To je potrebno za inicijalnu autorizaciju. Ako vam odgovori s Hello super to je to.

Meni nije proradilo iz prvog pokušaja, stalno sam dobivao odgovor “I’m sorry, I can’t take any requests… try later bla bla”. Nekoliko puta sam ponovio postupak od koraka 3 pa nadalje i onda je iznenada nakon jednog reboota proradilo. Također na ovom linku možete provjeriti status servera. Ako je down Siri neće raditi.

Na mom iPhonu 4 izgleda ovako:

Eto probajte pa javite jeste imali uspijeha. Tu smo ako imate kakvih pitanja.

7
Imaš nešto za reći?

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TippManblankyPoPoL@Toni Jerkovićnema veze Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
nema veze
Guest
nema veze

pokušao 5 puta i ništa, katastrofa, tako me iziritiralo da mi mob ponavlja ‘sorry there’s something wrong’ da mislim da i kad stigne neki malobolji port to neće na moj fon.

PoPoL@
Guest
PoPoL@

Nemojte instalirati ovu aplikaciju. Ne radi, a pritome vam iphone stane i nemoze se rebootati.

blanky
Guest
blanky

proradilo iz prve. odlican clanak.

TippMan
Guest
TippMan
Guest
TippMan

Tojest isti k… xD