Dropbox je danas nadogradio svoju aplikaciju za Android uređaje. Nadogradnja između ostalog donosi funkcionalnost auto uploada vaših fotografija i tako zapravo postaje vrlo sličan Apple-ovu iCloudu.

Servisi za online pohranu podataka žestoko ratuju za naklonost korisnika. Jučer smo pisali o tome kako Box poklanja 50GB besplatnog prostora za pohranu u oblaku, a danas već Dropbox uzvraća udarac. Samo tako!

Dropbox odsad poklanja dodatnih 3GB prostora za pohranu vaših fotografija i videozapisa. Kada na Androidu po prvi put pokrenete Dropbox aplikaciju ona će vas pitati želite li koristiti novu funkcionalnost automatskog uploada fotografija. Na volju vam je hoćete li uključiti automatski upload u bilo kojem trenutku ili samo dok ste spojeni na WiFi ili ju u potpunosti isključiti. Dobro je što nema limita na veličinu datoteke te što se automatski uploadaju i videozapisi, a ne samo fotografije. Googleov servis Instant Upload, dostupan korisnicima Google+, radi isto ali ima ograničenje na veličinu fotografije na 2048 širine dok Apple-ov iCloud ograničuje veličinu fotografije na 2048 x 1536.

Isprva ćete misliti da imate samo 500MB prostora za pohranu ali to je zato što će se vaš podatkovni prostor povećavati postepeno po 500MB. Tako ćete kad napunite 500, dobiti još 500 i tako sve do maksimalnih besplatnih 3GB. Nakon toga nadoplatite za još.

Dropbox za iOS s ovom novom funkcionalnošću će također uskoro biti dostupan.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments