Kineski Huawei danas je već predstavio svoju seriju pametnih telefona pod nazivom Ascend D. Predstavljena su sveukupno 3 modela od kojih je najjači Huawei Ascend D quad XL, a tu su još Huawei Ascend D quadHuawei Ascend D1, svi pogonjeni Huaweievim vlastitim K3V2 CPU procesorom.

Huawei je upravo jedan od onih netazvikanih imena koji u Barcelonu ove godine dolazi pokazati ono što zna. Ovo što su danas predstavili izgleda izvrsno i vrlo obećavajuće. Samo se nadamo da će što skorije završiti u ponudi hrvatskih mobilnih operatera.

Ascend D quad dimenzija 129 x 64 x 8.9 mm i mase 130g, prvi je Huaweiev pametni telefon s četverojezgrenim procesorom brzine 1.5GHz, 1GB RAM-a i velikim 4.5” IPS+ LCD zaslonom razlučivosti 1280×720 piksela. Glavna kamera je 8MP s autofokusom i dual LED bljeskalicom te podrškom za 1080p videozapise. Sprijeda je 1.3MP kamera koja snima 720p video. Huawei je ugradio i podršku za Dolby Audio 5.1 za bolju reprodukciju zvuka. Za pohranu podataka na raspolaganju vam je 8GB interne memorije uz dodatnih 32 putem microSD kartice. 1800mAh baterija brine se da uređaj ima energiju, a u Huaweiu kažu da zbog posebne optimizacije hardvera i ICS Androida, baterija daje 30% života odnosno otprilike dva puna dana.

Ako se ne zadovoljavate s 30% duljim trajanjem baterije možete posegnuti za modelom Huawei Ascend D quad XL istih specifikacija kao i nešto tanji brat ali zato s 2500mAh baterijom, koja će kažu Kinezi izdržati i 3 dana “normalnog” korištenja. Taj dodatni dan koštat će vas 2mm pa D quad XL ima debljinu od 10.8mm. Ako je stvarno 3 dana vrijedi tih milimetara.

Najskromniji od trojice je model Ascend D1 pokretan dvojezgrenim TI OMAP 4460 1.5GHz procesorom i slabijom 1670mAh baterijom.

Svi modeli trebali bi biti dosutpni u 2. kvartalu u crnoj i bijeloj boji ali ovaj zadnji Ascend D1 trebao bi prvi sletjeti  Europu pa valjda i kod nas.

Komentirajte kako vam se čine. Smartphonehrvatska lajka Huawei!

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments