Asus je prije nekih šest mjeseci predstavio koncept smartphona koji se pretvara u tablet. To su i izveli do kraja te predstavili na MWC-u u Barceloni. Odlučili su ga nazvati Padfone valjda iz matematičkog izračuna Pad+Phone=Padfone?

Vjerojatno najfuturističkiji uređaj predstavljen na MWC-u ove godine, Asusov Padfone je zapravo čak 3 uređaja u jednome ako uključimo i mogućnost spajanja na pravu fizičku tipkovnicu. Padfone sam po sebi je relativno uobičajen smartphone za današnje pojmove. Ima Super AMOLED zaslon veličine 4.3”, qHD razlučivosti od 960×540 piksela, pokretan dvojezgrenim 1.5GHz Snapdragon S4 procesorom i 1GB RAM-a. Ovisno o modelu kojeg kupac odabere Padfone ima 16, 32 ili čak 64GB interne memorije uz dodatno proširenje putem microSD kartica. Straga je glavna 8MP kamera s LED bljeskalicom, autofokusom i podrškom za 1080p videozapise. Sprijeda je VGA kamera za videopozive. Energiju mu daje 1,520mAh, a inače ima klasičnu povezivost uz WiFi, Bluetooth 4.0, EDGE / GPRS / GSM i HSPA+ do maksimalnih 42Mb/s.

Sad kreće onaj zanimljivi dio:-) Uz smartphone u paketu dolazi i Asus Padfone Station, drugim riječima tablet s utorom za smartphone u kojega “tutnete” Padfone i odjednom se vaš smartphone pretvara u 10.1 inčni tablet razlučivosti 1280 x 800. Tablet sam po sebi ne funkcionira bez smartphona u njemu jer nema vitalnih komponenti osim zaslona, baterije, 1.3MP kamere za videopozive, GPS-a, antena te USB i HDMI ulaza. Ice Cream Sanwich se “vrti” na smartphonu i prikazuje na zaslonu tableta. Tablet ima čak i stylus – digitalnu olovku poput Galaxy Note-a, koju možete koristiti za crtanje, pisanje ili rad u nekim aplikacijama kao što je  Adobe Photoshop Touch.

Ni tu nije kraj! Tako smarphonom “špikovan” tablet se još može spojiti na Asusuovu fizičku tipkovnicu i pretvoriti u notebook računalo. A onda se laptop gurne u… Šala mala nema dalje. To je to. UPDATE: zaparavo da ima još. Stylus se gurne u uho:-) Bez zezancije. Stylus ima integriran mini zvučnik i mikrofon pa se koristi kao handsfree! Ozbiljno!

Da rezimiramo smartphone gurneš u tablet, a tablet nakačiš na tipkovnicu i dobiješ mali 10” laptop. Pa nije loše, kažu da sve funkcionira bez greške, koliko je sve skupa praktično je na potencijalnim kupcima da prosude. Dostupnost se očekuje već u travnju. Pišite nam što vi mislite o Padfonu.

Evo i video prezentacije sa AndroidCentral Youtube kanala:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Asus

Nisam isprobao, ali mislim da je prva liga…