Nokia priprema Windows 8 tablet

 

Nokia namjerava napraviti još jedan pametan potez s Microsoftom. Najprije su spas od potpune propasti pronašli u Microsoftu i sklopili ugovor s njima o suradnji na tržištu pametnih telefona, gdje postižu pristojne uspjehe s Lumia modelima. Sad kad su se osokolili, namjeravaju krajem ove godine predstaviti i tablet na Windows 8 platformi.

Prema inside informacijama Nokia već debelo radi na svom prvom tabletu, koji bi svijetlo dana trebao ugledati u 4. kvartalu ove godine. Zašto tek tada? Odgovor je jasan ovise o finalizaciji Windowsa 8, koji bi baš tada krajem ove godine trebali biti komercijalno dostupni. Navodno se radi o 10” modelu tableta sa dual core Qualcomm Snapdragon S4 procesorom.

Svakako se radi o dobroj vijesti za sve ljubitelje tableta. Još jedna mobilna platforma upotpunila bi konkurenciju na tržištu tableta, kojim unatoč brojnim Android uređajima, suvereno vlada Apple sa svojim iPadom. Možda baš Windows 8  u kombinaciji s Nokia hardverom mogu pomaknuti jezičac na vagi i skrenuti pozornost kupaca i na ostatak tržišta, naročito jer će se raditi o platformi tako bliskoj onoj na desktop i notebiook računalima.

Biste li vi kupili Windows 8 tablet? Pišite nam u komentarima.

 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.