U iščekivanju konkretnih vijesti i informacija o nadolezećem nasljedniku prošlogodišnjeg smartphona godine, svjedoci smo turbo inflaciji internetskih glasina o izgledu, perormansama i pojavi Samung Galaxy S3. Po svemu što smo dosad imali prilike pročitati Galaxy S3 bit će zvijer. Smartphonehrvatska na jednom mjestu donosi sve dosad “poznato” o tom novom predmetu čežnje.

Glasina je mnogo, neke realne, druge baš i ne. Radi lakšeg snalaženja, odlučismo ih razvrstati u četiri osnovne kategorije: hardver i specifikacije, izgled, OS i sučelje te pojava na tržištu.

Hardver i specifikacije

Glasine govore da će novi Galaxy imati slijedeće dimenzije: 131 x 64 x 8mm i 125g.

Galaxy S3 će navodno biti pokretan Exynos 4412 čipom na 1.5GHz uz pomoć 1GB, a neke glasine kažu čak i 2GB RAM-a. Zaslon bi trebao biti 4.7” ili 4.65” ili pak cijelih 4.8” Super AMOLED Plus HD zaslon razlučivosti 1280×710 s gustoćom piksela 313 ppi, premda su kružile i glasine o fullHD razučivosti.

Kamera je također unaprijeđena i navodno je 12MP s podrškom za 1080p videozapise u čak 60FPS-a. Tu je još LED bljeskalica, te funkcije poput slow motion i time lapse- Sprijeda je 1.3 MP kamera koja snima 720p.

Navodno će dolaziti s 32GB interne memorije dok nijedna glasina ne spominje podršku za memorijeske kartice.

Povezivost bi trebala biti standardna uz podršku za NFC te LTE brzi prijenos podataka.

Baterija zvuči slabašno uz kapacitet od 1750mAh za ovakvu mrcinu. Bolje bi bilo da je 1mm deblji s jačom baterijom, zar ne?

Izgled

U bespućima interneta dostupno je nekoliko različitih navodnih prikaza. Neke od njih su vidljive photoshop igrarije. Krećemo s najrealnijom pa dalje u revijalnom tonu:

Zadnja, vjerojatno i prava:

Od navodnog testera:

Navodni korisnički priručnik:

Pozivnica medijima iscurila 05.04. Falša naravno!

Najrealnija, recimo; NOVO: Pokazalo se da se radi o drugom još ne objavljenom Samungovu uređaju srednjeg ranga.

Navodno službena:

Photoshopirana garant:

 

i zadnja najluđa:

OS i sučelje

Nikome naravno nije čudno što sve glasine govore da će novi Galaxy S3 biti isporučivan s Android 4.0 Ice Cream Sandwich-em. Samsung će zasigurno preko stock Androida nalijepiti svoj Touchwiz iako zadnje glasine kažu da će korisnici prilikom pokretanja uređaja moći odbrati između Touchwiza i stock Android launchera. Svakako navijamo za takvu mogućnost.

Dostupnost 

Sad znamo da će službeno predstavljanje biti 3. svibnja u Londonu, a priča se o vrlo brzoj globalnoj dostupnosti uređaja.

Kao što se vidi i iz navodnih promo fotki, službeni datum je 22. svibnja iako zadnje glasine govore i o nešto ranijoj pojavi Galaxy-a već u travnju. Kod nas naravno, barem mjesec dana kasnije u odnosu na sve ostale.

Eto, ovaj ćemo članak nadopunjavati novim glasinama pa svakako navratite opet po novu dozu ćakula o novom Galaxy-u.


guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments