Dobrih jailbreak aplikacija i tweakova nikad dosta. Sjetit ćete se da smo već pisali o testiranju nove verzije NCSettingsa, tweaka koji iOS Notification Center čini još funkcionalnijim. Danas je mladi developer JamieD360 novu verziju i službeno objavio u Cydia Storu.

NCSettings 1.1-1 donosi značajnu nadogradnju inicijalne verzije i sada podržava sveukupno 13sklopki/prečaca (toggles). Na zahtjev korisnika inicijalne verzije JamieD360 dodao je vrlo praktične sklopke za 3GVibruSilent Mode,Private Browsing i LED lampu, a otprije su prisutne sklopke za WiFiBluetoothLokacijske uslugerotaciju zaslonaslider za regulaciju jačine zvukaslider za regulaciju svjetline zaslona, sklopka za Data promet te zrakoplovni mod. Sklopka za kontrolu Hotspot funkcije u ovoj verziji nažalost još nije dostupna ali sigurno će u budućnosti biti uključena.

Nakon instalacije potrebno je omogućiti prikaz NCSettingsa tako što u Settings aplikaciji vašeg uređaja pod Notifications aktivirate NCSttings i odaberete gdje da se prikazuje u odonosu na druge notifikacije i widgete. . Redoslijed, broj i prikaz sklopki lako se mogu personalizirati po guštu korisnika i to se radi na vrlo intuitivan način pritiskom na jednu od sklopki dok se ne počnu tresti te ih premještate do željene pozicije. U Settings aplikaciji moguće je u potpunosti deaktivirati one sklopke koje ne koristite.

Po čemu je to NCSettings bolji od SBSettingsa i Intelliscreenx aplikacija?  Uz izvrsnu funkcionalnost SBSettings i Intelliscreenx nažalost sa sobom nose i popriličan teret od sveukupno gotovo 3.5 za Intelliscreenx odnosno gotovo 5MB za SBSettings. Vizualno SBSettings također nije baš majstor u integraciji s ostatkom iOS-a iako, mora se priznati postoji hrpa tema kojima možete mijenjati izgled virtualnih sklopki i gumba. Intelliscreenx, vizualno primamljiviji i još bogatiji funkcijama se u našem slučaju pokazao kao poprilično neoptimiziran gutajući RAM i bateriju. NCSettings naspram konkurencija izgleda vrhunski optimizirano kako vizualno tako i funkcionalno te dolazi u paketu od nešto više od 300KB. Prosudite sami.

Ako želite nešto više funkcionalnosti u vašem Notification Centru i zadržati stock Apple-ov dizajn ali ne na uštrb sistemskih resursa svakako preuzmite NCSettings u Cydia Storu i to besplatno.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments