Ako se sjećate u veljači smo pisali o Optimusu 4X HD, LG-evu turbo zmaju od smartphona za 2012 godinu. Izgleda da će, na radost mnogih, ta četverojezgrena zvijer iz LG-a napokon i u naše krajeve. LG je jučer i službeno najavio početak isporuka Optimusa 4X HD u Njemačkoj, Švedskoj, Nizozemskoj i Italiji za početak, a u vrlo skoroj budućnosti i na opskurna europska tržišta poput ovog našega.

LG Optimus 4X HD specifikacijama može ruku pod ruku sa borcima iz HTC-a i Samsunga. Mnoge će oduševiti svojim velikim 4.7” True HD IPS zaslonom razlučivosti 800 x 1280 i gustoćom piksela od 313ppi-a te moćnom Tegrom 3 s 4+1 jetgrom s 1 gigom RAM-a. Optimus se diči i 8MP kamerom s LED bljeskalicom straga, koja snima 1080p video te s 1.3MP kamerom sprijeda.

Za pohranu podataka vam je na raspolaganju 16GB interne memorije + do 32GB putem microSD kartica.

Dimenzije uređaja su 132.4 x 68.1 x 8.9 mm, dok teži 134 g. Dizajnom se nisu previše odmakli od dosadašnjih Optimus modela pa je to i dalje isti kockasti oblik dosta oštrih kuteva ali ima svoje poklonike.

Najvažnije je za naglasiti da će se LG Optimus 4X HD isporučivati s posljednjom Ice Cream Sandwich verzijom Androida ali i da će to biti prvi LG-ev uređaj na ovim prostorima s novim redizajniranim sučeljem pod nazivom Optimus UI 3.0. Također napominjemo da novi Optimus ima još jedan adut u rukavu – 2150mAh bateriju, koja bi trebala biti dostatna da hrani tu peteroglavu beštiju.

Radujte se narodi! Iako mnogi misle da je sve jasno, bit će to prava borba za kralja Androida ovo ljeto. Jedva čekam da sleti u moje šape na test i recenziju. Fali mi jedan rođo na baušteli u Dortmundu da svrati nakon šalovanja do LG-eva dućana i pošalje mi ga busom:-)

Jel vam se sviđa? Pišite nam u komentarima, a usput lajknite smartphonehrvatsku koristeći gumbić tamo desno;-)

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gazda pera

volim čitat tvoje tekstove, nešto saznam i usput se nasmijem