Apple vs. Samsung & Google patentni rat na vrhuncu

 

Apple voli tužiti. To zna i ptica na grani, beba u kolicima i bakica s placa. Apple posebice voli tužiti Samsung s kojim opet tijesno surađuje. Patentni rat je možda na vrhuncu, a jedna od žrtvi je i Galaxy Nexus, čija je prodaja u SAD-u sudski privremeno zabranjena. Google i Samsung užurbano rade na softverskoj zakrpi, koja bi mogla vratiti Galaxy  Nexusa u prodaju.

Po Apple-u mnogo je toga sporno u Samsungovim proizvodima, što nije ni čudno jer je Apple u zadnjih 10 godina patentirao i disanje, recept za juhu s noklicama, dizajn telefona i praktički sve što im padne na pamet. Ovaj put ih je najviše zasmetala funkcija jedinstvenog google search pretraživača na Galaxy Nexusu, koji osim web rezultata izbacuje i one lokalne kao što su rezultati iz popisa kontakata, gmaila, instaliranih aplikacija i slično. Apple misli da to smije znati samo iPhone.

S obzirom da je zabrana prodaje Google-ovog aktualnog pokaznog smartphona u SAD-u uistinu šaka u oko, Samsung i Google ujedinjenim snagama pripremaju OTA softverski patch, koji će rezultate pretraživanja ograničiti na samo web rezultate i time valjda ostvariti pravo na vraćanje Galaxy Nexusa u prodaju. Barem do slijedećeg Apple-ova zahtijeva.

Što vi mislite o ratovanju patentima u svijetu visoke tehnologije?

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.