Samsung i dalje u petoj

 

Dok ostatak ili velika većina svijeta (čitaj Hrvatska) i dalje grca u financijskoj krizi, reže troškove i opterećuje se cijenom apsolutno svega, Samsung i dalje vozi u petoj i zarađuje više no ikad. Reuters danas piše o prognozama za Samsungovo fiskalno izviješće o poslovanju u drugom kvartalu ove godine.

Samsungu ni peta brzina, o kojoj je nedavno govorio naš bivši premijer, nije dovoljna. Oni su u šestoj, a prema financijskim brojkama bogme i u sedmoj. Unatoč svijetskoj financijskoj krizi te unatoč činjenici da ih Apple tuži i kad proizvedu pak saliveta, Samsung nema puno razloga za brigu. Samsung kao korporacija sve to može zahvaliti svojem Mobile sektoru, a poglavito Galaxy liniji pametnih telefona i tableta.

“Sveto ime Galaxy” pjevaju svi uposlenici Samsunga od spremačice do izvršnih direktora svaki dan brojeći lovu koju u kasu donose Galaxy uređaji, a prvenstveno pametni telefoni. Prvi Galaxy S je bio super uređaj i izvrsno se prodavao, lanjski pametni telefon godine Galaxy S2 dane govorimo, a za ovu godinu na scenu je odnedavno stupio i Galaxy S III, koji će po svemu sudeći nastaviti donositi novac tvrtki i jačim tempom od ovoga dosadašnjega. Naime, brojke kažu da će se Galaxy S III u 2. kvartalu prodati u 19. milijuna primjeraka!

Samsung za 2. kvartal ove godine planira prijaviti profit od 5.9 milijardi američkih dolara, što je ni manje ni više no 79% više u odnosu na lanjski 2. kvartal. Suludo! Do kraja godine će Samsung utržiti oko 41 milijardu dolara prihoda. To je stvarno puno sladoleda! rekao bi moj potomak:-)

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.