Naslovnica Vijesti Microsoft Surface se ne mora bojati Apple-a

Microsoft Surface se ne mora bojati Apple-a

4
0

 

Vjerojatno ste upoznati s time da na jesen Microsoft namjerava predstaviti novu verziju Windowsa za desktop računala ali i za pametne telefone i tablete. Njihovo predstavljanje Microsoft Surface tableta debelo je iza nas, a u Microsoftu užurbano rade na završnom poliranju kako hardvera tako i softvera. Trebaju li se bojati Apple-ovih patentnih napada? Izgleda da su se osigurali protiv njih.

Samsung je u zadnje vrijeme svojim popularnim proizvodima postao metom Apple-ovih tužbi za povredu većeg broja patenata. Sažeto rečeno, Apple tuži Samsung za plagijat iPhona i iPada i to na mnogo nivoa. Sudski proces je u tijeku, a Apple od Samsung traži suludih 2.5 milijarde dolara. Microsoft se navodno ne treba bojati Apple-ova gnjeva jer su s njima potpisali sporazum o licenciranju patenata jedni drugima. Uvjet je samo da nijedna strana ne prekrši takozvanu “anticloning” klauzulu tj. da ne smiju jedan od drugoga bezočno kopirati proizvode. Koliko je to precizno ne znamo ali navodno Surface ne treba biti u strahu.

Jeli Surface dovoljno drugačiji od iPada u principu pada u drugi plan jer je u prvome činjenica da je Microsoft potpisao sporazum o međusobnom licenciranju dok to Samsung nije htio učiniti 2010. Apple je tada tražio od Samsunga 30-40 dolara po prodanom proizvodu. Puno ali ako 2.5 milijarde dođu na naplatu bit će gadno.

Očekujete li i vi Microsoft Surface s nestrpljenjem ili vas uopće ne zanima? Pišite nam u komentarima.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments