Android 4.2 s prilagodljivim sučeljem i duljim trajanjem baterije?


Android 4.2

Slijedeći Googče-ov Nexus super smartphone i po svemu sudeći trebao stići u studenome. Bit će to rezultat suradnje s LG-em u obliku LG Optimus G Nexus uređaja, koji će nam predstaviti i novi Android 4.2, koji navodno donosi Customization Center i Project RoadRunner.

Ekipa s portala AndroidandMe tvrdi kako imaju pouzdane informacije o novom Nexusu ali i o karakteristikama nove verzije Androida, koju ćemo imati prilike vidjeti negdje u listopadu. Ističe se nekoliko zanimljivih osobina i novotarija, koje donosi Jelly Bean 4.2, a radovat će sve štovatelje Android platforme.

Novost broj jedan je takozvani Customization Center, koji će biti dio Google Play Stora, a korisniku će omogućiti da sučelje uređaja prilagodi posvom guštu primjenjujući skinove i teme. Tako će na primjer svi oni koji kupe Nexus uređaj od HTC-a dobiti uređaj sa standardnim Android sučeljem bez HTC-ovih intervencija na korisničkom sučelju. Ukoliko bi korisnici takvog uređaja ipak htjeli imati HTC Sense skin, pozadinske slike, zvukove zvona i slično, moći će ih primijeniti koristeći taj novi Customization Center. Iako zasad nema detalja kako će to funkcionirati, logika bi bila da Customization Center ipak neće dozvoljavati instalaciju HTC-ova Sense sučelja na recimo, Samsungove uređaje.

Project RoadRunner iliti projekt Ptica Trkačica bi trebao predstavljati drugu fazu Google-ova peglanja Android platforme. Project Butter primijenjen na Jelly Bean-u uistinu je urodio plodom i donio dobru dozu fluidnosti Androidu, a ovaj novi Project RoadRunner, usmjeren je na drugu boljku Androida – njegovu glad za baterijom. Do koje je mjere moguće bolje iskoristiti kapacitet baterije s ovako velikim zaslonima upitno je ali ako barem standby vrijeme uspiju približiti onom iOS uređaja bit će super.

Osim ovih važnih novosti, navodno možemo očekivati i osvježeni Google Play Store te poboljšani Google Now servis, koji bi trebao omogućiti i glasovno upravljanje sistemskim funkcijama uređaja poput kontrole WiFi-a, Bluetootha, GPS-a i slično.

Ostvari li se sve ovo Android će uistinu postati super mobilnom platformom bez premca. Go Android Go!

Naravno, sve ovo je na razini nekih tamo “provjerenih” informacija, koje u Google-u nisu potvrdili niti opovrgli pa sve skupa uzmite sa zrncem soli.

4
Imaš nešto za reći?

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Toni Jerkovićnino Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
nino
Guest
nino

Jenda velika sramota eto ……

nino
Guest
nino

jedna*

nino
Guest
nino

Još uvjek se čeka JB a oni izbacuju nove verzije vanka ccccc. Logika govori da se prvo “update” svi uređaji za koje je određen JB a tek onda se izdaju nove nadogradnje i OS-ovi 🙂