Novi 64GB memorijski čipovi iz Samsunga

 

Iz Sasmsunga stiže vijest o novim, boljim, bržim i manjim memorijskim čipovima za tablete i pametne telefone. Samsung je vodeći proizvođač memorijskih čipova za mmobilne uređaje, a ovo novo dostignuće će samo učvrstiti njihovu poziciju te naravno tablete i smartphone učiniti još boljima.

Samsungovi Galaxy S III i Galaxy Note II su već dostupni u varijantama s 64GB interne memorije, a slijedeće godine možemo očekivati još bolje performanse njihovih uređaja zahvaljujući novim 64GB eMMC čipovima zasnovanim na 10nm tehnologiji. Takvi novi čipovi imaju vrhunske performanse i brži su do 30% od trenutnih memorijskih čipova, a opet dolaze u manjem obliku pa u kućištima smartphona i tableta ostaje više mjesta za druge komponente ili jednostavno za uvijek dobrodošle veće baterije.

Nadamo se samo da će ova nova rješenja iz Samsunga podići standarde u svezi s količinom dostupnog podatkovnog prostora u modernim pametnim telefonima i tabletima jer neki renomirani proizvođaći na tržište plasiraju vrhunski hardver s vrlo ograničenim podatkovnim prostorom i bez podrške za memorijske kartice. Letvica kompaktnosti uređaja je sve viša i smartphoni i tableti postaju sve tanji što se u konačnici odražava na kapacitet baterije i količinu dostupnog podatkovnog prostora.

Kad biste mogli birati, koji bi po vama bio realni minimum raspoloživog podatkovnog prostora u vašem smartphonu?

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.