Apple aplikacije Google Play

 

Apple aplikacije Google Play

Svi internetski portali pišu o pojavi lažnih Apple aplikacija u Google Play Trgovini pa smo se pridružili upozorenju. Poznate Apple aplikacije poput iPhoto, iMovie, Keynote, Numbers i drugih od jučer su osvanule u Play Trgovini pop popularnim cijenama. Zaobiđite ako naiđete na njih.

Netko će gadno završiti na sudu jer je u Play Trgovinu, opet na sramotu Google-a, uspio ugurati svoje lažne, a vjerojatno i raznoraznim virusima inficirane Apple aplikacije. Gnjus je išao tako daleko da se koristio i imenom Apple Inc. kad je na prodaju stavio Garage Band (nače se piše Garageband), iPhoto, iMovie, Keynote, Numbers i Pages.

Tko zna koliko je jadnika nasjelo kad su ugledali poznate Apple aplikacije tamo gdje im nije mjesto pa su iskeširali lovu za nešto što u najmanju ruku ne radi ili u najgorem slučaju krade privatne podatke s uređaja i šalje ih hackerima.

Google je izgleda ipak uklonio sporne aplikacije iz svoje ponude ali ostaje na njihovu sramotu da im se takve očigledne stvari događaju. Korisnici Androida ipak zaslužuju neki vid zaštite od takvih napada. U Apple-ovu App Storu teško da se može dogoditi ovakav potencijalno izuzetno opasan gaf.

Budite pažljivi na Play Trgovini, uvijek prije no što preuzmete neku aplikaciju bacito oko na njen rejting i komentare korisnika.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments