Iz Apple-a stiže vijest kako je danas za ulazak u Apple Store prijavljena milijunta aplikacija. Zbog Apple-ovih rigoroznih prohtjeva i zahtjeva to ne znači da u Apple Storeu ima milijun aplikacija ali svejedno je to najveći mobilni ekosustav.

Kad je Apple 2008. lansirao Apple Storeu online trgovinu aplikacija, vjerojatno nisu predvidjeli koliku će popularnost imati. Apple-ov inline dućan aplikacija trenutno broji 736,247 aktivnih aplikacija, koje korisnici mogu preuzeti putem njihovih mobilnih uređaja te putem iTunes aplikacije na računalima. Od toga su 45% njih aplikacije, koje se plaćaju, a 15% od tih plaćenih su igrice dok je sveukupno čak 120,065 igrica u ponudi Apple-ove online trgovine.

Dakle s tih 736,247 aktivnih aplikacija Apple Store više nije najjači  repozitorij mobilnih aplikacija na tržištu jer  Google-ov donedavni Android Market, odnosno Play Store broji oko 750,000 aplikacija, dok je na trećem mjestu i to daleko iza Microsoftov Marketplace s 120,000 aplikacija.

Apple App Store ipak ostaje najprofitabilniji i najpoželjniji developerima jer nudi najveće šanse za zaradu pa tako ako namjeravate zaraditi, znate što vam je činiti ali svakako ne zaboravite da Apple ne prihvaća baš sve pa svakako napravite inačicu i za Android te Windows Phone platforme.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
s3

Toni jeli mi možeš obajsnit zasto mi na s3 kad iden pokušat skinit bilo koju aplikaciju pise : pogreška: nije bilo moguće preuzeti stavku “whatsapp messenger” zbog pogreške.(pogreška u dohvaćanju informacija s poslužitelja. (rpc:s-5:aec-0).unaprid zahvaljujem 🙂

s3

ok hvala na odgovoru i skuzaj sta pitanje nema veze s temom 😀

Miro

Provjereno…pomaze brisanje i vracanje google racuna

s3

problem riješen brisanjem racuna…

DRAGANA

i meni je isto tako na tabletu pogreška s poslužiteljem RPC:S-5:AEO-0 pokušala sam sve i izbrisati račun i metniti ponovo ali ništa neče.Molim nekoga ako neko zna da mi pomogne.

DRAGANA

molim za pomoč ako neko zna

Stipe Tafra

Molin pomoć. Ne mogu instalirat aplikacije sa Google Play. Neman pojma zašto mi se pokazuje ova poruka:

“Nije bilo moguće preuzeti stavku zbog pogreške. (491)”

Fala lipa unaprid.

Tanja Hadela

Molim pomoć ! Ja hoću nešto skinuti na tabletu i pojavi mi se neka obavijet : Pogreška informacija s poslužitelja PC:S-7:AEC-0

Tanja Hadela

RPC*

Stipe Tafra

Toni, uspilo je! Fala ti puno!!!

Stipe Tafra

Toni, uspilo je! Fala ti puno!!!

Stipe Tafra

Toni, uspilo je! Fala ti puno!!!

irena

bok, moze meni pomoc? imam samsung galaksi core 2 i pokusavam sa trg. playa skinut jednu aplikaciju ali mi uporno izlazi instalacija na usb pohranu ili sd karticu nije moguce ili nije bilo moguce preuzeti stavku zbog pogreske (923)

danc

Ne mogu skiniti igricu na mob
pajavi se pogreska o. posluzitelju