Gost recenzija: Samsung Galaxy S III Flip Cover

 

Kako to već biva, tu i tamo imamo gostujući članak nekog od naših čitatelja. Tako je danas, samo za vas naš prijatelj lovrinho pripremio svoju recenziju Samsungova Flip Covera za Galaxy S III. Nakon što je shvatio da želi da njegov GS3 ostane forever young i bez friževa od tanjura, pribora za jelo te skokova na beton i pločice, odvažio se nabaviti adekvatnu zaštitu za svojega ljubimca. Podržimo ga s par afirmativnih komentara.

UVOD

Pomnim promišljanjem kako zaštiti voljeni Galaxy S III od daljnjih oštećenja, našao sam se  u potrazi za ultimativnom ali cool zaštitom za svoju mazu. Pošto je isti bio nijemi svjedok pada na mučki porculanski tanjur, jednoj ničim izazvanoj napuknutoj plastici (srebrni okvir ekrana) te dvama mikro ogrebotinama na tzv. Corning Gorilla Glass-u 2, odlučio sam jadnika počastiti zaštitom boljom od dosadašnje puke (ne)sreće. Konačan izbor je pao na originalnu opremu proizvođača Samsung i to u vidu Flip covera (oznaka FC-1J9FWEGSTD).

http://www.samsungdirect.com/uk/products/accessories/mobile-devices/cases-2/samsung/2020

Za početak, recimo da je redovna cijena dotičnoga u RH popriličnih 260 kn, što će odbiti dosta potencijalnih kupaca, a skoro je odbila i mene. Ipak, nakon malo Ebay-ovanja, odlučio sam se za jednog ljubaznog prodavača iz J.Koreje (ime ne znam ni prepisati a kamoli izgovoriti) pristupačne cijene od  samo 24$. Nakon obavljene narudžbe, valjalo je samo strpiti se i pričekati isporuku toliko željenoga covera.

Nakon što u poštanskom sandučiću pronađete onu legendarnu žutu obavijest da vas nešto misteriozno čeka u obližnjem uredu HP-a, prođu vas predinfarktni srsi. I onda slijedi onaj dramatičan trenutak, nakon što ti brkati poštar provjeri osobnu a ti potpišeš da si to doista ti a ne komšija Pero, kada drhtavih ruku otvaraš paket i slavodobitno vadiš svoj ganc novi Flip cover u djevičanski Marble white nijansi bijele boji. I suza krene.

MONTIRANJE I IZGLED

Odmah po otvaranju kutije (kvaliteta pakiranja iznad očekivanja), cover je spreman za uporabu. Montaža je skroz jednostavna. Naime, potrebno je skinuti stražnji originalni poklopac i montirati ovaj od flip covera. Novi je ponešto deblji i krući od originalnoga zbog plastike koja izravnava zaobljenost bočnoga okvira i samoga covera koji „ulazi“  ispod poklopca a iznad baterije (vidi fotke).

[photomosaic nggid=101 padding=”5″ columns=”4″]

Uglavnom, kada se montira, flip cover savršeno nasjeda na ekran, uz koji se doslovno lijepi, kao da ljubomorno čuva krhki Gorilla Glass. I samo da znate, ne da se samo tako odvojiti od ekrana. Kvaliteta proizvoda je vrhunska (kao da je riječ o Apple proizvodu), vidi se po rubovima i korištenom materijalu da se nisu štedjeli, čak ostavlja bolji dojam kakvoće od samoga telefona!

Konkretno, moj cover dolazi u Marble white mat nijansi bijele boje, te ima natpis Samsung i prorez za prednji zvučnik s gornje strane te natpis Galaxy S III s dolje strane. Lijepo. Unutarnja strana covera napravljena je od neke vrste mekanoga filca boje sivoga goluba pismonoše, te nježno, ali odlučno prianja i štiti taj golemi 4.8 inčni ekran.

Vizualno, ostavlja vrhunski dojam, jer savršeno odgovara dimenzijama, bojom i kvalitetom. Ali, također, osjetno podebljava uređaj, a uzevši u obzir njegovu originalnu „britva“ tankoću. Odokativno je Galaxy S III s coverom nesto deblji od Apple  iPhone 4 (to sada svak ima pa lako može usporediti), što je po meni još uvijek više nego prihvatljivo.

KORIŠTENJE

Prvo razlozi contra

Jednostavnost jednoručne uporabe i nije tako blistava, jer je zbog golemoga ekrana ionako teško koristiti uređaj jednoručno. Pogotovo su škakljive situacije u kojoj vam npr. telefon sve glasnije zvoni, a vi uporno pokušavate otvoriti cover jednom rukom, na sve načine pokušavajući ubaciti prst ili nokat ispod ruba covera, ali ovaj se,bezobraznik jedan, tvrdoglavo ne da s mjesta! Isprobano u praksi, ali nije ništa što par dana prakse ne rješava! Za par dana jednoručno otvaranje ide brzinom mungosa, pod uvjetom da ste dovoljno spretni i da vam voljeni uređaj ne upozna čari padanja na pod.

Drugo razlozi pro

Glavni razlog je da ga nitko drugi nema. I točka.

Prilikom uporabe s dvije ruke, nema nikakvih problema, sve funkcionira kako je i zamišljeno, glatko i jednostavno, cover se lagano otvara i presavija. Držim da bi s dvije ruke i prosječan KV saborski zastupnik mogao rukovati coverom, a bez prethodnog stručnog osposobljavanja. Demonstracija pretendenta u videu ispod. Neobuzdani smijeh na vlastitu odgovornost.

Prilikom korištenja telefona, cover možete koristiti tako da ga presavinete bočno, u formi  otvorene knjige (npr na stolu, pravite se važni, a neuki će pomisliti da imate novi Note II) ili cover možete presvinuti skroz iza (npr dok telefonirate).  Ako bi vam slučajni prolaznici upućivali čudne poglede, to je iz razloga što ljudima nije jasno zašto bi netko imalo normalan telefonirao na presavijeni molitvenik ili čekovnu knjižicu?!

S nerazumijevanjem okoline teško se nositi, ali za ljepotu valja trpiti, a nitko nije prorok u svom selu, zar ne?

KRAJ

Za kraj, Flip cover je proizvod koji bih preporučio svim korisnicima Galaxy S III (i bratskoga im Galaxy Note II), jer smatram kako ugoda korištenja i činjenica da taj cover nema nitko koga poznajete višestruko nadilaze njegove eventualne mane u vidu jednoručne uporabe.

Pozdrav,

Gostujući recenzent amater lovrinho

U ovoj nenamjernoj recenziji sudjelovali su:

– jedan bijeli Flip cover u glavnoj ulozi

– jedan bijeli Galaxy S III u sporednoj ulozi

– jedan crni Apple iPhone u ulozi kamermana sumnjiva vida

najbolji izbor mobitela mobis.hr

– ja

2
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ZlatanZak Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Zak
Guest
Zak

Ja ne znam kako vam se ogrebao ekran. Ja ga koristim ima nkoliko mjeseci . Svugdje je bio,pa i među ključe, ali ekranu ništa, a nema nikakvu foliju.

Zlatan
Guest

Jel ima negje u zagrebu kupiti flick cover za note2 u zagrebu? Hvala