Britanski korisnici Samsungova Galaxya S III prijavljuju danas novu OTA i Kies nadogradnju, koja verziju softvera podiže na I9300XXELLA, a bazirana je na Androidu 4.1.2. Zanimljivo je da nadogradnja mijenja i verziju bootloadera.

Iako Samsung nije obrazložio što je točno ovom nadogradnjom namjeravao postići s obzirom da ovako na prvi pogled nema nekih novosti, špekulira se da nadogradnja ispravlja čak dva važna buga vezana za Galaxy S III i Exynos 4 čipsete. Onaj prvi je otkriven nedavno i omogućuje zloćudnim aplikacijama root pristup vašem uređaju, a time i potencijalno ugrožava vaše podatke pa čak i hardver. Drugi je bug, nedavno prozvan “sindromom iznenadne smrti”, koji je uzrokuje iznenadno rikavanje Galaxya S III bez ikakve prethodne najave, šmrcanja i kašljanja. Onima pogođenim tim nemilim događajem Samsung je besplatno mijenjao matičnu ploču pa se smatralo da je riječ o grešci u seriji hardvera.

Pretpostavka da I9300XXELLA  nadogradnja ispravlja ovaj drugi gadan bug dolazi iz činjenice da se nadograđuje i verzija bootloadera što obično nije slučaj. Kao što rekosmo, nema nikakve potvrde ni jednog ni drugog ali s vremenom će se pokazati o čemu je zapravo riječ.

Spomenuta nadogradnja je trenutno dostupna britancima, a valjda će onda uskoro i u naše krajeve.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gazda Pera

ja dobio isto preko OTA prije sat vremena

pero

Hmmm…
A što s nama koji nismo dobili ni OTA nadogradnju za JB, tj. nikakvu ota nadogradnju do sada?
hoće li biti moguće to i s odinom odraditi?

Nikola Perković

Čitajući gotovo cijeli dan sve relevantne forume i dalje nisam došao do zaključka da li ova nadogradnja sprječava SDS. Moj S3 ima taj čip koji je zahvaćen i sad već pomalo štrikam za njegovu sudbinu. Dobio sam OTA obavijest da je nadogradnja dostupna i još nisam odlučio da krenem jer ne znam što očekivati od svega.

Tunn

meni je update stigao pred tjedan dva… ne znam više. Uglavnom promjene su u multi window, gallery, i još poneka sitnica. sad ima valjda opcije kao i galaxy note 2

Daniel

Ovaj zadnji update ne ispravlja bug iznenadne smrti. Flashao sam ga odmah dok sam vidio da je dostupan a mob mi je krepal jučer. Tak da još nema rješenja za SDS.

Nikola Perković

Daniel, mogu samo reći žao mi je i nadam se da me neće zadesit isto. Pomalo sam razočaran cijelom pričom. Toliko sam želio taj mob i sad još moraš sa strepnjom stiskat home button. Znam da ima jamstvo ali ja sam stava da ako ne dobijem potpuno novi uređaj to više nije to, nema povjerenja.

jasmin

da li update root telefona zahtjeva ponovno dekodiranje nakon instalacije