Ice Cream Sandwich na 29%, Jelly Bean 10% uređaja

 

Opet imamo ono izviješće o Android stanju svijesti i raširenosti pojedinih verzija te platforme. Stvari se polako, ali brže no ranije kreću u pravome smjeru. Posljednje dvije verzije zajedno su sad na gotovo 40% Androida u opticaju.

Blagdansko vrijeme, koje još traje razlogom je ovim izuzetno pozitivnim trendovima u svezi s Androidom. Samo na Božić, je aktivirano 17 milijuna novih Androida, odnosno čak 50 milijuna Androida u tom božićnom tjednu. S obzirom da se baš i ne kupuju par godina stari uređaji, to je svakako pomoglo rastu Ice Cream Sandwicha i Jelly Beana.

Iako je Android 2.3 Gingerbread i dalje najraširenija verzija platforme, u ovom proteklom razdoblju je baš taj okus doživio najveći pad i napokon je ispod 50%. Najveći skok doživio je novi Jelly Bean koji je sad na gotovo 10% uređaja, a Ice Cream Sandwich je skočio na 29% uređaja pa ICS i Jelly Bean zajedno sada pokrivaju skoro 40% uređaja.

Kad ćemo vidjeti dan u kojemu će se aktivirati 17 milijuna Windows Phone uređaja?

1
Imaš nešto za reći?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
CR7 Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
CR7
Guest
CR7

Jutros se probudim, bacim oko na svoj Note2 i imam što vidjeti. Stigla mi nadogradnja na 4.1.2! JUPIII., (Uredjaj je iz Vipa, ali nije brandiran.)