iPhone-5-zaslon

Wall Street Journal danas piše kako imaju informacije iz kojih se da iščitati da najnovija verzija Appleova iPhonea i nije tako poželjna te da se ne prodaje onako kako je to tvrtka očekivala. Apple navodno reže narudžbe komponenti za čak 50%. To ili nije dobar znak ili se nešto novo sprema. Appleov iPhone 5 je zasigurno najočekivaniji iPhone svih vremena. Čekali smo ga praktički dvije godine, nakon iPhonea 4 kad nas je Apple sve nasanjkao s 4S-om iako su svi bili uvjereni da novi veći iPhone 5 stiže. Bilo kako bilo, iPhone 5 je tu već neko vrijeme i izvrstan je kao i obično ali izgleda da svijet i nije više toliko zainteresiran za njega. Prema pisanju WSJ-a, Apple je već sad smanjio narudžbe 4-inčnih zaslona za 50%, a tvrdi se da su smanjene narudžbe i drugih komponenti za peticu.

To u principu može značiti dvije stvari. Prva je da Apple ove godine novi iPhone namjerava predstaviti još ranije, dakle u lipnju kao nekad ili možda čak još ranije. Ima i tu logike. Pritisak konkurencije je sve veći i jedna od mogućih strategija je ponuditi više modela u jednoj godini. Druga je mogućnost, u koju osobno vjerujem više, da iPhone 5 jednostavno i nije baš ispunio očekivanja, jailbreak je sve veći problem, a Androidi i Windows Phonei su realna i moćna alternativa.

Što vi mislite?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
CR7

Mislim Toni da si potpuno u pravu! Ljudima je već pun kufer istog iphona. Uvijek isti, bezličan, dosadan… A, pred svaki novi model, urnebesne najave. Samo obmanjuju ljude! Ali, napokon svi počinju shvaćati da za manje keša mogu dobiti bolji telefon. Mišljenja sam da će i oni proći slično kao i Nokia koja se sad već mic-po-mic vraća u igru.

CR7

Može druže, sve 5 i sorry što se mene tiče.