Čini se da s prošlom 2012. još nismo do kraja raskrstili pa nam još stižu statistički podaci vezani za sam kraj te dosta uzbudljive smartphone godine. U četvrtom se kvartalu globalno prodalo sveukupno 217 milijuna pametnih telefona. Među najprodavanjije spadaju dva Appleova i jedan Samsungov smartphone. Pogodite koji!

Ne morate pogađati, reći će vam to Strategy Analytics – renomirana tvrtka za istraživanje tržišta.  Prema njihovim podacima dva se proizvođača ističu u moru drugih, a njihova tri smartphonea prednjače brojkama prodanih primjeraka. Od sveukupne brojke od tih 217 milijuna uređaja, 27.4 milijuna otpada na Appleov iPhone 5 dok drugo mjesto po broju prodanih primjeraka zauzima opet Appleov uređaj i to iPhone 4S prodan u 17.4 milijuna komada.

Na trećem mjestu je Samsungov Galaxy S III, koji se prodao u također zavidnih 15.4 milijuna primjeraka. Ako bismo razgovarali o udjelu pojedinog modela na tržištu onda to izgleda ovako: iPhone 5 12,6%, iPhone 4S 8% i Samsung Galaxy S3 7.1%.

Prodaja smartphonea 4. kvartal

Usporedba između iPhonea 5 i Galaxya S III možda nije posve fer budući da se Galaxy S3 počeo prodavati već na ljeto 2012. pa je interes za njim već počeo opadati dok je iPhone 5 tada dosegao vrhunac prodaje. Indikativno je i to što je prodaja Galaxya S3 u odnosu na 3. kvartal opala, dok je prodaja iPhonea 4S porasla i premašila GS3.

Ostali proizvođači svojim uređajima pokrivaju onaj ostatak od otprilike 156,8 milijuna prodanih pametnih telefona u svijetu.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments