Naslovnica Android Google Translate za Android odsad i offline

Google Translate za Android odsad i offline

10
3

 

Nova nadogradnja Google Translate aplikacije za Androide između ostalog donosi i važnu mogućnost offline rada bez pristupa internetu. Preko 50 jezičnih paketa se sada mogu preuzeti i koristiti lokalno na uređaju bez potrebe za pristupom internetu. Praktično ako ste u roamingu ili ste pak ispucali svoj mjesečni podatkovni limit.

Google Translate je jako popularan servis naročito među onima koji ili zaziru od stranih jezika ili se pak često kreću u različitim jezičnim okruženjima pa im dobro dođe prijevod deklaracije s konzerve koju namjeravaju pojesti. Kao takav Google Translate ne može zamijeniti rječnik i gramatiku ali može poslužiti u prijevodu jednostavnijih pojmova, pozdrava i pokliča poput “Gdje je obližnji junk food restoran?” ili “Nemojte me ubiti, baka će platiti otkupninu!”.

Ova nova nadogradnja omogućuje vam da neke od 50-tak jezičnih paketa preuzmete na vaš uređaj i kasnije prevodite bez pristupa internetu. Tako prije puta u Latinsku Ameriku preuzmete Španjolski i Portugalski jezični paket i na konju ste. Možda vam pomogne kad vas otmu ovi iz jednog od lokalnih narko kartela da za njih beta testirate nove recepte.

Novost je i prijevod skeniranog teksta vertikalno pa ni japanski haiku nije problem.

Google Translate za Android je inače praktična aplikacija jer omogućuje prijevode teksta skeniranog kamerom vašeg uređaja. Dakle, fotkate nekakav tekst i dobijete ne baš savršen ali ipak donekle upotrebljiv prijevod. Preuzmite ju besplatno iz Google Play Trgovine.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pucko

Kolko je teško mb kad bi se svi jezici skinuli.

Pucko

Skužio kad sam kreno skidat. Mislio sam to je nešto manje.