Android-4.3


Android-4.3

Google je propustio priliku da nas na nedavno završenom Google I/O konferenciji počasti novom verzijom Androida no jučer je na Mobile Expo sajmu u Tajlandu jednom znatiželjnom posjetitelju u oko upalo nešto zanimljivo. Nakon što je njegovu pažnju privuklo novo sučelje kamere Nexusa 4, spoznao je da dotični Nexus 4 vrti Android 4.3. U nastavku pronađite i kratak video pregled.

Čini se da je Google odlučio prikočiti pa Android 5.0 Key Lime Pie još nije na redu, a Android 4.3 donosi lagane izmjene, manje-više kozmetičke prirode. Jedan od face-lifting tretmana dobilo je i sučelje kamere unutar kojega je novi način navigacije menijima i postavkama. Ostalih novosti ili nema ili su pak sistemske prirode i nisu vidljive nedeveloperskom oku.

Kada Android 4.3 možemo očekivati u stvarnom svijetu i na drugim uređajima zasad se ne zna pouzdano. Mnogi špekuliraju o službenom lansiranju već u lipnju dok su drugi skloniji srpnju. Većinu to nije naročito ni briga jer još čekaju bilo kakav Jelly Bean Android, a u tom grmu i leži razlog Googleova odugovlačenja s Androidom 5 jer vjerojatno žele proizvođačima dati još vremena da svoje uređaje nadogradena superglatki Jelly Bean prije uvođenja novog okusa.

U kojoj ste vi skupini? Furate posljednu verziju Androida ili vam je Jelly Bean samo mokar san? Pišite nam u komentarima.

Evo i taj video pregled  redizajniranog sučelja kamere na Androidu 4.3:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments