HTC One Galaxy S4 Google Edition


HTC One Galaxy S4 Google Edition

Kao što je svojevremeno i najavljeno, od danas 26. Lipnja HTC One i Galaxy S4 Google Play Edition s AOSP Androidom od danas kreću u prodaju putem Google Play Trgovine u zemljama koje nisu u banani kao ova naša. HTC One Google Play Edition u SAD-u se može naručiti  po cijeni  od $600 dok je Samsung Galaxy S4 Google Play Edition nešto skuplji i košta $650. 

Svi oni koji su bacili oko na Samsung Galaxy S4 i HTC One u onoj AOSP varijanti, pročišćenoj od Touchwiz i HTC Sense kerefeka, od danas imaju razloga za veselje. Barem se to odnosi na one oni koji žive u Google zemljama, gdje se uređaji naručuju direktno iz Play Trgovine. Ako se dakle odlučite od rodbine ovo ljeto naručiti jedan od ovih ne računajte na softverske značajke, koje ovise Touchwiz i Sense skinovima ali na sve one ostale hardverske poput frontalno smještenih zvučnika, HTC-a One, UltraPixel kamere ili pak 13 MP kamere Galaxya S4 možete računati.

Uz izvorno Vanilla Android iskustvo poput onoga na Nexus uređajima, vlasnici ovih macana mogu računati i na promptne nadogradnje direktno od Googlea, neovisno o Samsungu, HTC-u pa niti operaterima. To je vjerojatno i najveća prednost ovih uređaja. Uskoro valja očekivati ovakve AOSP ROM-ove i za ostale igrače s flash znanjima.

Ima li tko sestričnu u USA, koja stalno govori “lajk” i “oosm” i  stiže na summer holidays u Kroejšu, da ponese kesu ovih zmajeva sa sobom? Count me in!

NOVO: Kako se kasnije ispostavilo, ova dva uređaja će za nadogradnje  ipak ovisiti o proizvođačima, a ne direktno o Googleu 🙂

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
andro

Pozdrav toni imam pitanje u vezi S4. Kada sam ga kupio izbacilo mi je obavijest za aktualizaciju softvera i tada je pisalo da mora biti na punjenju dok se instalira. Danas mi je ponovo dosla ista poruka ali mi nigdje ne piše da se mora puniti. Sad da li moram uključiti punjač ili ne, ako ti mozda znas. Hvala

Skype

Ako ti mobitel ima oko 70% na bateriji onda nema straha. Ja sam radio nadogradnje i sa 40% na bateriji.

andro

meni je na 23%, znaci ipak da ga stavim punit