novi gmail hangouts prikazuje online


novi gmail hangouts prikazuje online

Google se očito priprema za skoro lansiranje novog Androida 4.4 KitKat na što dobrim dijelom upućuje i užurbano ušminkavanje njihovih najvažnijih Android aplikacija. Jučer i danas Google u opticaj pušta nadogradnje Hangoutsa, Gmaila, Google Searcha i YouTubea za Android.

Google Hangouts koji je nedavno zamijenio Google Talk chat aplikaciju doživio je najvažniju nadogradnju u smislu da se ne radi samo o kozmetičkom dotjeravanju. Oni koji na dnevnoj bazi koriste Googleov chat servis primijetili su da Hangouts nema jednu od najvažnijih značajki jednog IM klijenta, a to je indikator tko je online, a tko nije. Ovom novom nadogradnjom Hangouts napokon dobija zeleni chat oblačić koji označuje kontakte koji su online.

Novi Gmail pak dobija nešto izmijenjeni dizajn prikaza vaših konverzacija koje se sada prikazuju u obliku onih kartica, koje Google u zadnje vrijeme toliko štuje i voli pa ih imamo u Google Now/Servisu, YouTubeu, i Google Play Trgovini.

Google Search nadogradnja ne donosi ništa nova u vizualnom smislu ali dobija nove mogućnosti poput prikaza web linkkova relevantnih za vašu trenutnu lokaciju. Nadogradnja YouTubea za Android također ne donosi ništa vidljivo na prvi pogled budući da je ona prošla nadogradnja bila značajna i donijela nam je svojevrstan multitasking i podršku za geste.

Ako vas neke ili nijedna od ovih nadogradnji još nije pogodila, ne očajavajte, dogodit će se to tijekom današnjeg dana ili eventualno do kraja tjedna.

Ove su nadogradnje još jedan pokazatelj kako Googleov Matias Duarte daje sve od sebe kako bi Google odnosno Android dobio jedinstven i prepoznatljiv vizualni identitet po uzoru na Appleovu filozofiju. On je zaslužan za sve ono dobro što se Androidu dogodilo od Ice Cream Sandwicha na ovamo.

NADOPUNA: ispostavilo se da nije sve tako sjajno (barem danas) pa novi YouTube ne dopušta pristup postavkama vlastitog kanala, a Hangouts zna poruke poslati krivim ljudima. Vjerojatno će ispraviti brzo ali čisto da se zna. 🙂

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
zambo

Nakon najnovijeg ažuriranja,YouTube aplikacija neda pristupiti svom računu.Koliko vidim na Google Play-u,nisam jedini sa tim problemom.Zatim sam instalirao američku,još noviju verziju,ali ista stvar.

zambo

A na Android Centralu upozoravaju korisnike da ne ažuriraju Gmail jer se javlja bootloop ako je odabrana auto sinkronizacija,treba pričekati da Google ispravi stvar.

zambo

Trenutno koristim tvorničku verziju Gmaila,jer i prijašnje ažuriranje nije bilo baš dobro,nije se mogao poslati svaki mail,a niti sinkronizacija nije radila.Meni tvornička verzija radi sasvim u redu.